Video: Pekingand
PekingandKøkken:
Ingredienser:
Kinesisk
13
Tilberedningstid
12 timer 0 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1 stk hel and
-
1 deciliter Vand
-
1 tsk Ingefær
-
1 stk Skalotteløg
-
3 spsk Honning
-
1 spsk Balsamico
-
1 spsk Middeltør sherry
-
1.5 spsk Maizena
-
3 deciliter Hvedemel
-
2 deciliter Vand
-
1 spsk Olie
-
0 Blegselleri
-
0 Blandede grøntsager
Har du godt med tid, så skal du ikke snyde dig selv for hjemmelavet peking and - det smager helt forrygende!
OBS: Tilberedningen skal begynde dagen før retten skal være færdig!
AND
Rens anden.
Tør den og bind en snor om halsen.
Hæng den til tørre et køligt og luftigt sted i 4 timer.
Fyld en stor wok med vandet som koges.
Tilføj ingefær, skalotteløg, honning, balsamico og sherry.
Lad det koge og jævn med maizena under konstant omrøring.
Læg anden på en rist over en en stor skål.
Hæld den kogende væske over anden i 10 minutter.
Hæng anden op igen i det samme kølige sted denne gang i 6 timer, indtil den er helt tør.
Læg anden med brystsiden opad i en rist i en ovn forvarmet til 250°C.
Stil et fad med vand under til dryppelse.
Steg i en 45 min.
Vend anden og steg i yderligere 45 min.
Vend den igen og steg 10 minutter til.
PANDEKAGER
Imens anden steger bages små pandekager:
Kom melet i en skål, lav en fordybning i dejen, og kom vandet i - det skal være kogende -ælt det sammen til en dej.
Dæk den med et fugtigt klæde og lad den hvile 15 minutter.
Rul dejen ud på et melet bord.
Den skal være ca. 1/2 cm. tyk.
Udstik cirkler på ca. 6 cm. (et glas kan bruges).
Pensl halvdelen af dem med olie og læg dem oven på de upenslede pandekager.
Rul de sammenlagte pandekager ud med en kagerulle, indtil de er ca. 15 cm. i diameter.
Bag dem på en tør hed pande i ca. 1 minut på hver side.
TILBEREDNING OG SERVERING
Brug en skarp kniv til at skære det sprøde skind af.
Server derefter kød og skind direkte på et forvarmet fad.
Andestykkerne pakkes ind i de små tynde pandekager, der serveres til, sammen med et udvalg af saucer og forskellige grøntsager.
Blegselleri skåret i tynde stænger er et must medmindre du absolut ikke kan lide blegselleri!
Spørgsmål:
Kan jag använda en köpt frusen anka från fryskdisken.
Svar:
Hej , du kan bara andvända den ankan du har, inget problem i det.
Mvh Tomas
recept.se
17/03-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Ankbröst ala Peking? Recept?
Svar:
titta på denne recept - kanske den kan anvendas ?
mvh
Dorthe
recept.se
16/02-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Farsbrød med grøntsager
Havregrynene udblødes i mælken. Tilsæt skinkekød, fintrevet løg, timian, salt og peber og...
Gravad laks med selleri- og sennepsmos samt concassé
Bland sukker, salt, koriander, dild og sennep godt sammen.Læg laksen med skindsiden nedad...
Chokoladekage med smørcreme
Chokoladekage med smørcremeChokoladekageKom sukker og æg i en skål og pisk det sammen. Skæ...