Video: Franske rosmarinbrød
Franske rosmarinbrødKøkken:
Type:
Ingredienser:
Fransk
Bagværk
8
Tilberedningstid
2 timer 30 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
0.5 deciliter Vand
-
50 gram Gær
-
1 tsk Bordsalt
-
1 spsk Olivenolie
-
0.5 spsk Honning
-
750 gram Hvedemel
-
2 spsk Olivenolie
-
1 kvist Frisk rosmarin
Kom lunkent vand i en stor skål og opløs salt og gær heri. Rør honning og olivenolie i. Brug et piskeris og kom melet i lidt ad gangen og pisk hele tiden så dejen er glat. Det er vigtigt at piske, men ikke med hidsige bevægelse, bare stille og roligt. Når dejen begynder at blive tyk, bruges en træske. Kom mel i til dejen er tyk og slipper skålen. Den skal ikke kunne æltes med hænderne. Læg et viskestykke over og lad den hæve 1 time. Varm ovnen op til 225°C. Kom bagepapir på pladen. Fugt hænderne og del dejen i så mange dele, som man ønsker færdige brød. Tag hver del op og form let til en kugle. Sæt kuglerne med lidt afstand på pladen. Smør dejen godt ind i olivenolie (brug hænderne) og stop små duske rosmarin godt ind i brødene. Læg madfilm over og lad dem hæve igen ½ time. Tag filmen af og bag brødene ca. 25 minutter. De skal lyde hule når de bankes i bunden. Afkøles på bagerist.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Marcipan på grillen
OBS: Til denne dessert skal du bruge grillspyd samt en foliebakke. Halvér fersknerne et...
Flødeost med bacon og purløg
Skær baconen i meget små stykker og rist det helt sprødt på panden. Læg det på fedtsugende...
Koftes
Lammekødet hakkes. Hæld yoghurten i en skål og bland chili, ingefær, hakket koriander,...