Smør, salt og mel æltes sammen til en smuldret dej, cremefraichen tilsættes, og dejen æltes hurtigt sammen. Lad dejen hvile i en time før brug.

Mørdej (salt)

Mørdej (salt)
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Type:

Ingredienser:

Dansk

Bagværk

4


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

1 timer 15 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

15 minutter

Bedøm denne opskrift
Hov! Du skal være logget ind.
Kokken bag

  Følg

Opskrift fra d. 30/11--0001

Gns. stjerner: 

Se alle brugerens opskrifter

spørg kokken
Reklame
Tips & tricks

Tips: Cremefraichen kan erstattes med vand.
Hvis man ønsker en grov dej kan man erstatte ¼ af melet med grahamsmel.

Kokkens svar
hindbærsnitter

Spørgsmål:

hej Når man skal lave hindbærsnitter skal man så smelte smøret til mørdej



Svar:
Nej du skal ikke smelte smøret - det skal være lige fra køleskabet, og så skal du smuldre det sammen med mel og salt.
Hvis smørret smeltes vil du få en meget blød dej, som ikke er til at arbejde med.
Mørdej kan blandt andet bruges til mad-tærter, se f.eks.
" Løgtærte "


mvh
Dorthe
opskrifter.dk

18/05-2007 af Opskrifter.dk

Reklame
endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Enkel kanelkage

Vegetar
Fedtfattig mad

Alle ingredienser til dejen blandes sammen og piskes godt. Smør en alm. stor bradepand...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Grillet kylling med urtesmør

Proteinrig mad
Fjerkræ

Forvarm ovnen på grillfunktion (eller forbered en rigtig grill). Hvis ovnen bruges, beklæd...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Lynlækker pastaret

Proteinrig mad
Kødretter

Kog pennene i letsaltet vand. Mens pastaen koger, skæres røget skinke i tern. Brun skin...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag