Video: Mørdej (salt)
Mørdej (salt)Køkken:
Ingredienser:
Dansk
4
Tilberedningstid
1 timer 15 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
100 gram Smør
-
0.5 tsk Bordsalt
-
2.5 deciliter Hvedemel
-
3 spsk Creme fraiche 18%
Smør, salt og mel æltes sammen til en smuldret dej,
cremefraichen tilsættes, og dejen æltes hurtigt sammen.
Lad dejen hvile i en time før brug.
Tips: Cremefraichen kan erstattes med vand.
Hvis man ønsker en grov dej kan man erstatte ¼ af melet med grahamsmel.
Spørgsmål:
hej Når man skal lave hindbærsnitter skal man så smelte smøret til mørdej
Svar:
Nej du skal ikke smelte smøret - det skal være lige fra køleskabet, og så skal du smuldre det sammen med mel og salt.
Hvis smørret smeltes vil du få en meget blød dej, som ikke er til at arbejde med.
Mørdej kan blandt andet bruges til mad-tærter, se f.eks.
" Løgtærte "
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
18/05-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Nordisk okseragout
1. Vend kødet i mel tilsat salt og peber.2. Skær løgene i skiver.3. Varm smørret i en gryd...
Brunede kartofler
Brunede kartofler Start med at sætte en gryde over med kogende vand. Kog kartoflerne med s...
Benløse fugle
Benløse fugle Kødskiverne bankes let og drysses så med salt og peber. Bacon skær...