Video: Mørdej (salt)
Mørdej (salt)Køkken:
Ingredienser:
Dansk
4
Tilberedningstid
1 timer 15 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
100 gram Smør
-
0.5 tsk Bordsalt
-
2.5 deciliter Hvedemel
-
3 spsk Creme fraiche 18%
Smør, salt og mel æltes sammen til en smuldret dej,
cremefraichen tilsættes, og dejen æltes hurtigt sammen.
Lad dejen hvile i en time før brug.
Tips: Cremefraichen kan erstattes med vand.
Hvis man ønsker en grov dej kan man erstatte ¼ af melet med grahamsmel.
Spørgsmål:
hej Når man skal lave hindbærsnitter skal man så smelte smøret til mørdej
Svar:
Nej du skal ikke smelte smøret - det skal være lige fra køleskabet, og så skal du smuldre det sammen med mel og salt.
Hvis smørret smeltes vil du få en meget blød dej, som ikke er til at arbejde med.
Mørdej kan blandt andet bruges til mad-tærter, se f.eks.
" Løgtærte "
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
18/05-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Hjemmelavet nutella
Hjemmelavet nutellaStart med at tænde ovnen på 150 grader.Rist hasselnødderne på en beklæd...
Durumbrød
Rør smuldret gær og vand sammen. Tilsæt salt og mel og ælt dejen sej. Lad dejen hæve lunt...
Lynstegt oksekød med bønner
Skræl et passende stykke ingefær og skær det i tynde skiver. Skær herefter skiverne på tvæ...