Video: Ribbensteg
RibbenstegKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
8
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1.5 kg Ribbensteg
-
0 Havsalt
-
0 Peber
-
3 stk Laurbærblad
-
0.5 liter Grøntsagsbouillon
-
1 spsk Sojasauce
-
10 gram Smør
-
1.5 spsk Hvedemel
Her er den nemmeste vej til ribbensteg med sprød svær.
Tænd ovnen. Sværen ridses med en skarp kniv. Læg ribbenstegen i en stegepande med lidt vand og med sværen nedad.
Sværen koges 20 min., (dette er med til at gøre svære helt sprød) hvorefter stegen så lægges på risten i bradepanden.
Sværen gnides med salt og peber, og der stikkes laurbærblade ned mellem sværen. Sørg for der kommer salt ned mellem sværene.
Sæt ribbenstegen i ovnen ved 225° i 20 min., hvorefter varmen dæmpes til 180° og skyen spædes med bouillon tilsat sojasauce.
Stegningen fortsættes, til kødet er gennemstegt og sværen er sprød, ca. 1½ time.
Når der er 15 min. tilbage af stegetiden, hældes skyen fra og skummes for fedt.
Temperaturen sættes om nødvendigt op eller sværen sættes et øjeblik under grillen, men pas på! Det går hurtigt.
Smør og mel bages sammen, der spædes med skyen, og denne sauce koges igennem og smages til.
Servér med brune og hvide kartofler, samt hjemmelavet rødkål.
Stiller du også dig selv spørgsmålet:
Hvad er forskellen på flæskesteg og ribbensteg?
Så se mere på vore hjemmeside, eller find os på de sociale medier.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Ristet aubergine-salat med kapers og løg
Skyl og tør auberginerne. Rist dem hele over gasflammen på komfuret, på grillfunktionen i...
Kalkunbryst med basilikum
Hak ca. ½ af basilikum og bland det med smørret. Skær en lomme i kalkunbrystet og kom smør...
Butterdejsplader med fyld
Alle ingredienserne blandes sammen i en skål. Butterdejspladen foldes ud. Fyldet ovenp...