Video: Lakseterrine
LakseterrineKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
5 timer 0 minutter
Antal personer:
-
4 deciliter Fiskebouillon
-
4 stk Porre
-
8 deciliter Frisk spinat
-
300 gram Røget laks
-
1 tsk Bordsalt
-
1 tsk Peber
-
4 spsk Frisk persille
Fiskebouillonnen bringes i kog. Læg porrene i gryden, dæmp varmen og lad dem simre i ca. 20 min. eller til de er møre. Afdryppes godt og stilles på køl. Spinatbladene kommes i kogende vand i ca 30 sek. og lægges derefter i iskoldt vand. Tag hvert blad op og dup dem tørre. En form fores med film. Bund og sider fores herefter med laks, således at et langt stykke hænger ud over den ene side. Læg et lag spinatblad på laksen således at de også hænger ud over den ene side. Læg et porrer tæt sammen på langs i bunden, pres dem godt og krydr med salt og peber. Derefter et lag af halvdelen af den resterende laks. Derefter et lag porrer, der presses forsigtigt og resten af laksen samt salt og peber tilsættes. Tilsidst 2 lag porrer, salt og peber. Fold spinat og laks ind over, så fyldet er dækket. Tildækkes med film. Skær et kraftigt stykke pap ud så det passer invendigt i formen, pak det ind i 2 lag stanniol og læg det oven i formen. Herpå placeres en genstand, der vejer ca. 1 kg (evt. 2 konservesdåser) for at holde alting på plads. Retten stilles på køl i mindst 4 timer. Skær derefter terrinen i skiver og anret på tallerkner med persille som pynt.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kyllingegyros med yoghurt-dildsauce
Sauce: Rør yoghurt, hakket dild, presset hvidløg og citronsaft sammen i en lille skål. Sma...
Kylling med rød sauce
Find en gryde, der akkurat kan indeholde kyllingen. Læg kyllingen i gryden med brystet ned...
Japansk fiske- og grøntsagssuppe
Skær fiskefileterne i stykker på 2.5 cm. Skær med en skarp kniv hummerhalen i skiver. Kog...