Video: Æbletærte med marcipan
Æbletærte med marcipanKøkken:
Ingredienser:
Dansk
11
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
125 gram Smør
-
225 gram Hvedemel
-
80 gram Flormelis
-
1 stk Sammenpiskede æg
-
0.5 tsk Salt
-
3 stk Røde æbler
-
125 gram Smør
-
125 gram Rørsukker
-
2 stk Æg
-
100 gram Marcipan
-
50 gram Hvedemel
Tærtebund
125 g smør
225 g hvedemel
80 g flormelis
1 sammenpisket æg
1/2 tsk salt
Fyld
3 søde røde æbler
125 g smør
125 g rørsukker
2 æg
100 g marcipan
50 g hvedemel
Sådan laver du æbletærte med marcipan
Skær smørret i små tern, og smuldr det sammen med mel, flormelis og salt.
Sammenpisk et æg, og saml dejen hurtigt med det.
Kom husholdningsfilm omkring dejen, og sæt den i køleskabet.
Lad den hvile i ca. minutter.
Rul dejen tyndt, og læg den i et smurt tærtefad.
Du kan evt. lægge et stykke sølvpapir oven på dejen og fylde det med tørrede bønner.
Så bliver dejen holdt på plads.
Forbag bunden i ca. 15 minutter ved 180 grader.
Nu er det tid til fyldet.
Pisk smør, sukker, og æg sammen.
Riv marcipanen groft, og kom den i fyldet sammen med melet.
Pisk godt sammen.
Fjern kernehuset fra æblerne, og skær dem i skiver.
Fjern sølvpapiret og bønnerne fra den forbagte bund, og læg de skiveskårne æbler på.
Hæld fyldet over.
Bag tærten i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter.
Servér den varme æbletærte med creme fraiche eller en skefuld vaniljeis til.
Lækker æbletærte med marcipan
Æbletærte er en absolut klassiker i dessertkøkkenet. Der er mange muligheder for at variere den. Her har vi, synes vi selv, et rigtigt god bud på en variation. Du kan også altid se på en af vores mange andre opskrifter på æbletærte.
Lyst til andre desserter med æbler?
Prøv fx vores opskrift på æbletrifli eller gammeldags æblekage.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Chokolade-pecantærte
Forvarm ovnen til 190°C.Pres tærtedejen ned i en tærteform.Pisk æggene sammen med sukkker,...
Kylling i kokosmælk
Partér kylingen og skær den i store stykker (f.eks. lår og bryst). Blend løg hvidløg, inge...
Italiensk tomatsauce
Løg og hvidløg pilles og hakkes fint. Bladselleri vaskes og skæres i små tern.En smule oli...