Video: Marokkansk grøntsagscouscous
Marokkansk grøntsagscouscousKøkken:
Ingredienser:
Andet
19
Tilberedningstid
1 timer 45 minutter
Arbejdstid
1 timer 45 minutter
Antal personer:
-
250 gram Løg
-
150 gram Squash
-
2 stk Porre
-
150 gram Gulerod
-
150 gram Pastinak
-
500 gram Græskar
-
200 gram Hvidkål
-
2 stk Hvidløg
-
1 deciliter Grøntsagsbouillon
-
1 stk Safran
-
0 Havsalt
-
2 spsk Olivenolie
-
1 tsk Kanel
-
1 tsk Sukker
-
0 Peber
-
200 gram Kikærter
-
250 gram Couscous
-
2 spsk Frisk koriander
-
0.5 deciliter Rosiner
Varm ovnen til 225°C.
Gør alle grøntsagerne klar: kom løgene i kogende vand 1 min. og pil skrællen af.
Kom alle grøntsagerne i en stor gryde sammen med hvidløg, bouillon, safran og salt.
Bring det i kog og lad det simre 3-4 min.
Tag grøntsagerne op og gem væden.
Læg gulerødder, pastinakker, græskar og halvdelen af løgene i en bradepande, dryp 3 spsk olivenolie og 5 spsk af grøntsagsvæden over, drys med kanel, sukker, salt og peber.
Læg resten af løgene, porrer, hvidkål og sqash i en anden bradepande, dryp 1 tsk olivenolie og 5 spsk af grøntsagsvæden over og drys med lidt salt og peber.
Sæt de to bradepander med grøntsager i ovnen.
Efter 35 min. blandes kikærter med gulerødder og pastinakker i bradepanden.
Fortsæt bagningen endnu 10-15 min. til grøntsagerne begynder at blive brune og karamellisere.
Når grøntsagerne næsten er færdige varmes grøntsagsvandet op til kogepunktet.
Kom cous coussen i en stor skål og hæld den kogende væske over.
Lad den trække ca. 10 min.
Løsn den med to gafler og bland den med hakket koriander.
Læg cous coussen i en pyramide på et stort serveringsfad.
Fordel grøntsagerne rundt om cous coussen.
Servér de sødede, krydrede grøntsager i en skål ved siden af. Servér også en skål med rosiner.
Spørgsmål:
Kan denne ret fryses ned?
Svar:
ja, men den bliver let "svampet".
mvh Tomas
Opskrifter.dk
12/07-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kold agurkesuppe med røget laks og dild
Hak løgene. Halvér agurkerne og skær hver halvdel i skiver på 1 cm tykkelse. Skær kartofle...
Risengrød
RisengrødFørst skylles risene i en si og en mindre gryde sættes over med vand og en lille...
Blødende chokoladekage
Blødende chokoladekageBræk chokoladen i mindre stykker og put chokoladen og smørret i et v...