Video: Kartoffelgratin med muskatnød
Kartoffelgratin med muskatnødKøkken:
Ingredienser:
Fransk
9
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
50 minutter
Antal personer:
-
1 deciliter Fløde 13%
-
1.25 deciliter Letmælk
-
500 gram Kartofler
-
50 gram Smør
-
0.5 tsk Revet muskatnød
-
3 kvist Frisk timian
-
50 gram Emmenthaler
-
0.5 tsk Havsalt
-
0.5 tsk Peber
Rør fløde og mælk sammen.
Skyl kartoflerne og skræl dem, skær eventuelle mørke og grønne pletter væk.
Skær kartoflerne i tynde skiver eller snit dem.
Forvarm ovnen til 180°C.
Gnid et ovnfast fad med smør.
Læg kartoffelskiverne taglagt, krydr hvert lag kartofler med salt, peber og lidt revet muskat.
Hæld flødeblandingen ved, drys osten og timianblade over og læg smørklatter i passende afstand ovenpå.
Bag gratinen i ovnen 50 minutter, indtil kartoflerne er møre og gyldne.
Spørgsmål:
Kan denne "ret" laves i mindre skåle, evt. som en form for mos eller finthakkede kartofler? Min tanke er at servere skålene separat, så gratinen ikke flyder ud på tallerkenen. Måske har I en bedre opskrift; skal primært bruges til (lamme) korteletter. Mvh. Jesper
Svar:
Hej Jesper, det kan du sagens, du kan lade være med at skylle kartoflerne , så hænger det bedre sammen
Mvh Tomas
opskrifter.dk
26/09-2011 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Dybstegt halloumi
Skyl rucolasalaten grundigt og hak oreganoen fint. Skær haloumiosten ud i 2 cm tykke skive...
Julesalat med grønkål, granatæble og mandler
Julesalat Hak grønkålen, mandlerne og æblerne fint samt skrab alle granatæblekernerne ud a...
Æg mimose
Hårdkog æggene.Afkøl dem under koldt vand.Mayonnaise (fyld): Skyl og tør persillen og hak...