Video: Risotto med asparges
Risotto med aspargesKøkken:
Type:
Ingredienser:
Italiensk
Hovedret
8
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
1 timer 15 minutter
Antal personer:
-
500 gram Grøn asparges
-
1 liter Hønsebouillon
-
2 spsk Olivenolie
-
1 stk Løg
-
300 gram Parboilede ris
-
0.5 deciliter Tør hvidvin
-
50 gram Parmesan ost
-
1 bdt Frisk persille
Skær de trægede ender af aspargesne og bring dem i kog i hønsebouillon i 10 minutter. Fjern dem og hold bouillonen på kogepunktet. Varm olien i en anden gryde og sautér løget heri til det er klart. Tilsæt ris og sautér under omrøring til risene også er klare i kanten. Tilsæt hvidvinen og lad risen opsuge den under konstant omrøring. Tilsæt 1/4 af den kogende hønsebouillon og lad risene opsuge bouillonen under omrøring. Tilsæt yderligere lidt bouillon og fortsæt på samme måde med resten af bouillonen, indtil al væsken er opsuget. Aspargesstykkerne på nær hovederne tilsættes sammen med den sidste portionhønsebouillon. Risottoen er færdig, når risen er "al dente", og risottoen har fået en blød og cremet konsistens. Rør til sidst aspargeshovederne, revet parmesanost og persille i.
Servér risottoen enten som selvstændig ret eller som tilbehør til fisk eller kylling.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Muslinger med basilikum og citrongræs
Skrub muslingerne under rindende vand. Fjern alle vækster og urenheder på skallerne. Op...
Citronmarineret laks
Skær laksen i tynde skiver og læg dem på et fad. Bland marinaden med finthakket forårsløg...
Bagte gulerødder med vinaigrette
Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker. Lad dem simre i et ildfast fad med vin, s...