Video: Frikadeller og kartoffelsalat
Frikadeller og kartoffelsalatKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
250 gram Hakket flæskekød
-
250 gram Fedt hakket kalvekød
-
2.1 Mælk
-
1 stk Løg
-
1 stk Æg
-
30 gram Margarine
-
0 Peber
-
0 Salt
-
1 Hvedemel
Tilbehør
-
500 gram Kartoffelsalat
Sådan laver du frikadeller og kartoffelsalat
Bland kalve-flæsekødet og mel i en skål.
Rør mælken i lidt efter lidt, men pas på farsen ikke bliver for tynd.
Pil løget og riv det på den fine side af råkostjernet.
Rør løg, æg, salt og peber i farsen.
Sæt en stor pande over for stærk varme og kom margarine på.
Når margarinen er lysebrun, tager du panden fra varmen.
Dyp en spiseske i en lille skål med koldt vand og form farsen til frikadeller.
Når skeen er våd, hænger farsen ikke fast på skeen.
Sæt panden over igen og steg frikadellerne 5-6 minutter på hver side.
Server med kartoffelsalat - velbekomme!
Tips og serveringsforslag til dine frikadeller og kartoffelsalat
Der findes mange opskrifter på hjemmelavede frikadeller og mange har næsten sågar en opskrift der går i arv i familien. For en lidt grovere konsistens, kan du for eksempel tilføje nogle finvalsede havregryn til opskriften som erstatter lidt af melet. Du kan også med fordel lave farsen hvile i en halv times tid i køleskabet før du går i krig med dellerne.
Inspiration til hjemmelavet kartoffelsalat
Udskift med fordel den færdigkøbte kartoffelsalat med en hjemmelavet variant. Prøv for eksempel en kold kartoffelsalat med creme fraiche. Eller tænk ud af boksen og server i stedet en kartoffelgratin med muskatnød.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Gratineret kartoffelmos med oksekød og champignon
Skær kartoflerne i tern, og kog dem møre i usaltet vand. Hak løg og hvidløg. Svits dem i o...
Citronmåne
CitronmåneStart med at tænde ovnen på 175 grader.Pisk nu smøren og sukkeret hvidt, og tils...
Risotto med asparges
Skær de træede ender af aspargesne og bring dem i kog i hønsebouillon i 10 minutter. Fjern...