Video: Panna cotta
Panna cottaKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
8
Tilberedningstid
9 timer 0 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
3 deciliter Sødmælk
-
2 deciliter Fløde 13%
-
100 gram Sukker
-
1 stk Vanillestang
-
4 stk Husblas
-
200 gram Blandede bær
-
4 spsk Brun farin
-
8 stk Friske mynteblade
Panna cotta
Hæld mælk og fløde i en gryde og rør sukker i.
Flæk vanillestængerne på langs, skrab vanillekornene ud med en lille, skarp kniv og rør dem i mælkeblandingen.
Læg også vanillestængerne i mælken.
Bring gryden i kog ved svag varme og lad det simre i 15 minutter.
Læg husblassen i en lille skål og hæld koldt vand over, så husblassen blødgøres.
Tag gryden af komfuret, fisk vaniljestængerne op og lad mælkeblandingen køle lidt af, til den er håndvarm.
Pres overskydende væde ud af husblasbladene og smelt dem over vandbad.
Rør dem i mælkeblandingen i en tynd stråle.
Hæld cremen i små forme (1 per person) skyllet i koldt vand (metalforme eller små souffléforme af porcelæn) med plads til ca. 1½ dl.
Stil dem i køleskabet natten over og lad desserten stivne.
Skyl bærrene og lad dem dryppe af.
Fjern stilke, blade og visne dele.
Varm bærrene op i en gryde med brun farin.
De skal kun have et hurtigt opkog.
Kan både spises varmt og koldt.
Panna cottaen skal vendes ud af formene på tallerkener
(frigør dem med en kniv, der er skyllet i varmt vand, eller hold formen et øjeblik i varmt vand eller begge dele).
Pynt med bærkompotten og mynteblade.
Din panna cotta er nu færdig - velbekomme!
Ekstra tilbehør
Sådan en omgang Panna Cotta smager godt som tilbehør til espresso - eller endda en espresso martini.
Spørgsmål:
Hej Kan man göra panna cotta på t.ex soyagrädde? Har en dotter som är mjölkallergiker, tål varken mjölksocker eller mjölkprotein. HälsningarIngela
Svar:
Hej Ingela, jag tycker du skall pröva, skriv hur det går.
Pröva bare lite grann åt gången
Mvh Tomas
recept.se
04/01-2011 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvorfor står der at tilberedningstiden er 9 timer? Det er da meget lang tid... jeg gjorde det på langt kortere tid...
Svar:
Hej, du har ret det kan man godt, men i denne opskrift har man valgt at være helt siker så at det ikke går galt for nogen med dårlig tålmodighed
Mvh Tomas
19/02-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvad er årsagen til at den skal simre i 15 minutter? og kan man ikke bare opløse husbladsen i blandingen når man tager den af blusset ?
Svar:
Hej , det er for at få al smag ud af vaniljen.Du kan godt opløse husblassen i den varme blandning.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
31/12-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej Det smagte helt fantastisk, men det meste af husblasen endte i bunden, hvorfor vanillien ikke blev fordelt i massen. Har det noget med temperaturen på mælken at gøre, når husblasen hældes i? mvh, Mette MM
Svar:
For at være helt sikker på, at husblasen ikke klumper eller samler sig i bunden, smelter jeg den med en lille smule spiritus - jeg bruger som regel lidt marsala - så er man sikker på, at det er opløst.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
21/09-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Æggepandekage med fyld
Sådan laver du æggepandekage med fyldIngredienserne til æggerouladen blandes og hældes i e...
Krebinetter med brun sovs og kartofler
Krebinetter med brun sovs og kartoflerForm kødet til 6-8 bøffer og krydr med salt og peber...
Dybstegte blæksprutter
Forbered blæksprutterne ved at skære dem ud i mundrette stykker. Rids dem på den ene side....