Video: Mørbrad med parmaskinke - urter - figenmarmelade
Mørbrad med parmaskinke - urter - figenmarmeladeKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
13
Tilberedningstid
20 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
48 stk Tørret figen
-
75 cl Rødvin
-
7.5 deciliter Vand
-
5 deciliter Sukker
-
1 deciliter Citronsaft
-
1 deciliter Olivenolie
-
2 spsk Frisk salvie
-
2 spsk Frisk timian
-
2 spsk Frisk rosmarin
-
1 spsk Havsalt
-
2 tsk Peber
-
3 kg Svinemørbrad
-
100 gram Parmaskinke
Tilbehør (figenmarmelade): Skær fignerne i tern.
Hæld alle ingredienserne i en stor gryde og bring den i kog over middelhøj varme.
Kog blandingen godt ind i ca. 45 min. og hæld marmeladen i en skål til afkøling.
Purér olivenolie, salvie, timian, rosmarin, salt og peber i en blender eller foodprocessor til det er næsten helt jævnt.
Læg mørbradene i en bradepande og gnid dem med urteblandingen.
Dæk bradepanden til og lad mørbradene stå natten over.
Forvarm ovnen til 200°C. Strø salt og peber over mørbradene.
Læg skiver af parmaskinke over mørbradene og steg dem i ovnen i ca. 25-30 min.
Lad mørbraden stå i 5 min. før de skæres ud.
Servér dem med figenmarmeladen.
Spørgsmål:
Hej Jeg har før brugt dette forum, og har altid kunnet bruge jeres svar!! Jeg skal holde svendegilde, og vil lave noget buffet til mine gæster. Vil bliver ca 15, og kvaliteten skal bare være i top!! Forretten og desserten skulle være på plads så jeg er mest på udkig efter kød til buffetten, Jeg har ledt og ledt, men synes det er svært at finde på noget nyt, da en culotte steg er ved at være ret kedeligt at lave (selvom det smager godt)! Har du evt et par forslag til hvad jeg kunne lave af kød til en buffet? Der skal minimum være 2 slags kød. På forhånd tak for hjælpen :-)
Svar:
Jeg synes, at du skal vælge noget stegt kød og noget som har simret i en gryde i en masse timer.
1. Den første ret kunne være svinemørbrad med urter og parmaskinke som får en herlig krydret smag.
2. Dernæst kunne du vælge kalvebov kogt med vin og en masse rodfrugter - det er en ret, som passer perfekt til efteråret.
3. Har du lyst til en tredje kødret kunne det være lammefrikadeller med mynte - som får en eksotisk smag.
Jeg håber, at inspirationen kan bruges.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
20/10-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Vad är hållbarheten på fikon marmeladen?
Svar:
Hej, ca: 2 veckor
Mvh Tomas
recept.se
24/07-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan man tilllaga marmeladen och blir marmeladen god om man tillagar den dagen före middagen?
Svar:
Hej , det är inget problem , kanske lite bättre
Mvh Tomas
recept.se
06/12-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvad vil være godt at servere til denne ret?
Svar:
Rosmarinkartofler vil være fint:
http://www.opskrifter.dk/Opskrift_100907.100.0.html
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
19/04-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Syltede rødløg
Syltede rødløgSkold et rent patentglas, så det er klart til at fyldes op med løg. Løgene s...
Abbacchio al forno con patate
Abbacchio al forno con patateStik huller i lammets øverste del og fyld hullerne med hvidlø...
Skinke-oste-quiche
Læg melet i en bunke på bordet, drys med salt og lav en fordybning i midten. Hæld 2-3 spsk...