Video: Østerssuppe med friturestegte porrestrimler
Østerssuppe med friturestegte porrestrimlerKøkken:
Ingredienser:
Fransk
9
Tilberedningstid
1 timer 15 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
4 stk Porre
-
1 liter Olie
-
72 stk Friske østers
-
2 stk Bagekartoffel
-
1 tsk Køkkensalt
-
3 spsk Smør
-
8 deciliter Vand
-
2.5 deciliter Piskefløde 38%
-
1 knsp Cayennepeber
Skær halvdelen af porrerne i skiver og derefter på langs i små strimler.
Opvarm olien til 185°C i en gryde (brug et termometer til dybstegning).
Steg porrestrimlerne i olien i hold.
Hvert hold skal blot steges i ca. 10 sekunder.
Efter stegning overføres porrestrimlerne med en hulske til køkkenrulle, hvor de får lov at dræne.
Lad strimlerne køle helt af.
Tag østersene ud af deres skal og skyl dem.
Gem saften fra østersene.
Hak resterende porrer.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Steg hakkede porrer, kartoffeltern og salt i en gryde over svag varme, til porrerne bliver gyldne og kartoflerne bløde.
Tilsæt vand og lad det simre over medium varme i 10 min.
Purér suppen i en blender.
Hæld den purerede suppe tilbage i gryden.
Tilsæt østerssaft og fløde og lad suppen simre ved medium varme.
Tilsæt østers og cayennepeber og lad suppen simre til østersene er færdige, ca. 3 min.
Smag til med salt.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Let koldskål
Pisk youghurt og kærnemælk sammen. Server straks, eller stil på køl til senere.
Pølserisotto
Sådan laver du pølserisottoSkær pølserne i skiver. Fjern rodskiven og de groveste grønne b...
Rullesteg med fyld
Rullesteg med fyldStegBred/fold rullestegs-slaget ud på bordetDæk det med de skyllede spin...