Video: Ægte traditionel Carbonara
Ægte traditionel CarbonaraKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
9
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
250 gram Pasta
-
2 stk Æggeblomme
-
1 stk Æg
-
50 gram Pecorino ost
-
50 gram Parmesan ost
-
50 gram Bacon
-
1 deciliter Kogevand
-
3 tsk Salt
-
3 tsk Peber
Ægte traditionel carbonara
Sæt 2.5 L vand over at koge og hæld salt og pasta i når det koger.
Skær guanciale i mindre stykker og hæld i en stor, tør, pande og tænd på mellem varme.
Riv pecorino romano og parmesan ost. Bland to æggeblommer og et helt æg sammen med osten og peber.
Når guancialen er sprødstegt skrues ned på meget lav varme.
Når pastaen mangler 1 minut til at blive færdig tages 1 dl kogevand fra til senere brug og hæld resten af vandet fra.
Pastaen hælles i panden med guancialen og mixes med lidt kogevand.
Mix også lidt kogevand i ægge/oste/peber blandingen.
Hæld derefter blandingen i panden med pasta og guanciale og rør lidt til det bliver cremet.
Anret på tallerkner og smag til med evt. mere frisk kværnet peber og ost.
Tips til tilberedning
Kog pastaen 1 minut kortere end anvisningen på pakken, da det bliver færdigt i panden sammen med resten.
Undgå at have for meget varme på panden når det hele blandes sammen. Lad det langsomt blive cremet, så det ikke hutigt når at blive tørt.
Tilføj evt. en ekstra æggeblomme ovenpå det anrettet Carbonara.
Andre ingredienser
Prøv nogle forskellige pastaer. Helst en type some holder nemt på saucen.
Prøv evt. at bruge 2 hele æg i stedet for 2 æggblommer + 1 helt æg. Eller en anden kombo.
Grana padano kan også bruges som en erstatning til parmasan. Der kan også bruges parmasan kun eller pecorino kun.
Guanciale kan udskiftes med pancetta eller bacon.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Parmaskinke, melon og rucola med paprikadressing
Rør limesaft, paprika, salt og peber sammen i en skål.Tilsæt olie i en langsom strøm og r...
Norsk julekål
Riv kålhovedet (med undtagelse af kernen, det inderste, lidt seje materiale). Læg 1/4 af b...
Ristede brødtern
Daggammelt brød skæres i tern. Lægges på bagepapir og ristes i ovnen ved 175 grader i ca....