Video: Napolitansk Pizzadej
Napolitansk PizzadejKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
4
Tilberedningstid
10 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
687 gram Hvedemel
-
412 gram Vand
-
21 gram Havsalt
-
2 gram Gær
Trin 01:
Tilsæt vand og gær i en skål, bland indtil gæren er opløst og sæt til side.
Tilsæt mel og salt i en røreskål, bland grundigt og tilsæt forsigtigt vand- og gærblandingen, mens dejen æltes/bearbejdes, indtil væsken er absorberet og en enkelt kompakt masse opnås.
Trin 02:
Rul dejen til en kugle, tildæk dejen med husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke og lad dejen hvile i ca. 60 minutter.
Trin 03:
Efter 60 minutter vendes dejen ud på en overflade let strøget med mel. Del dejen i lige 4 lige store stykker (ca. 280g pr. Stk.), rul hvert stykke til en kugle og overfør til en hævekasse eller lignende, let strøget med mel eller smurt med olie, tildæk og lad dejen hæve i 8 - 10 timer eller til dobbelt størrelse ved stuetemperatur.
Trin 04:
Opvarm din ovn til mellem 430°c - 480°c. eller det højste din ovn kan klare. Hvis du benytter en alm. ovn anbefales det at benytte et bagestål.
Form hver pizza, tilføj dine yndlingstoppings og bag pizzaen.
BON APPETIT!
Til denne opskrift benyttes tipo '00' hvedemel med et protein indhold >12%, hvilket bidrager til at opnå et autentisk napolitansk resultat. Andet mel kan selvfølgelig bruges, men smag og konsistens vil naturligvis ikke være helt den samme.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Hjemmelavet flødelikør
Bland alle ingredienserne i en blender og blend til det er en glat, jævn masse. Servér...
Ribollita - toscansk suppe
Læg de tørrede borlottibønner i blød natten over i rigeligt koldt vand. Opvarm olivenolie...
Klejner med smør
Alle ingredienserne æltes sammen og dejen stilles på køl et døgn.Rulles ud mellem 2 plasti...