Video: Mandel-appelsinkage
Mandel-appelsinkageKøkken:
Ingredienser:
Nordisk
5
Tilberedningstid
2 timer 30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
2 stk Appelsin
-
250 gram Mandler
-
200 gram Sukker
-
1 tsk Bagepulver
-
6 stk Æg
Mandel-appelsinkage
Vask appelsinerne grundigt, brug helst økologiske.
Kom de hele appelsiner i en gryde, hæld vand på så det dækker appelsinerne og bring dem i kog.
Kog appelsinerne ved svag varme under låg i ca. 1 time til de er helt møre.
Tænd ovnen på 180ºC. almindelig ovn
Halvér appelsinerne og fjern kernerne.
Skær appelsinerne i grove stykker.
Hak mandlerne i en foodprocessor og tag dem op af beholderen.
Purér derefter appelsinerne i foodprocessoren.
Put mandlerne tilbage sammen med sukker, bagepulver og æg og bland det hele godt.
Kom den purerede masse i en springform beklædt med bagepapir eller smurt med smør og drysset med mel.
Bag kagen på 180ºC. ca. 1 time midt i ovnen.
Lad den køle af før den tages ud af formen, og servér med appelsinfileter vendt i sukker.
Tips til ekstra pynt
Ønsker du pynt på din mandel-appelsinkage, så kan du evt. drysse lidt flormelis og mandelflager på toppen.
Andre lækre dessertopskrifter med appelsin
Er du vild med appelsiner i din dessert? Så prøv vores forskellige smagfulde opskrifter på appelsin og makrondessert, appelsin ananas fromage og chokoladekage med appelsin.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Ægte traditionel Carbonara
Ægte traditionel carbonara Sæt 2.5 L vand over at koge og hæld salt og pasta i når det ko...
Honningglaserede rødbeder
Glaserede rødbeder, honning, fremgangsmåde:Skræl rødbederne og skær dem i både. Kog dem i...
Majspandekager
Sådan laver du majspandekagerAlle ingredienserne blandes sammen i en stor røreskål, dejen...