Video: Spiralkartofler på spyd
Spiralkartofler på spydKøkken:
Ingredienser:
Dansk
4
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
1200 gram Kartofler
-
50 gram Smør
-
1 fed Hvidløg
-
0 deciliter Frisk persille
Spiralkartofler
Start med at lave hvidløgssmørret.
Smørret skal være lidt blødt, så tag det ud af køleskabet i god tid.
Hak hvidløg og persille helt fint, og bland det godt med det bløde smør.
Tænd for ovnen og varm den op til 200 grader varmluft.
Kartoflerne skrælles.
I hver kartoffel stikkes et grillspyd igennem på den lange led.
Pas godt på, da kartoflen er hård.
Spyddet skulle nødig ende i hånden.
Med en skarp kniv skæres nu skråt fra den ene ende af kartoflen og rundt, så det danner en spiral.
Skab luft imellem skiverne ved at hive dem lidt fra hinanden.
Smør kartoffelspiralerne godt med hvidløgssmør.
Husk at komme godt ind mellem skiverne.
Læg spiralerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 35-45 minutter.
Vend dem undervejs.
Kartoffelspiralerne tages ud, når de er gyldne og sprøde.
Servér med det samme.
Velbekomme!
Variationer
Spiralkartoflerne kan også sagtens laves med skræl.
De kan også tilberedes på grillen. Husk dog at lægge dine spyd i blød i vand, hvis du bruger træspyd. Så undgår du at de bliver sorte.
Tilbehør
Hvis du har gang i grillen, er kartoflerne er ideelle til f.eks. culottesteg på grillen eller grillkylling.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Græskarsmåkager
Forvarm ovnen til 175°C. Beklæd bageplade med bagepapir.Rør sukker, æg, smør og vanillesuk...
Koldskål med hindbær
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn fra vaniliestang grundigt sammen. Blend eller m...
Fastelavnsboller
Fastelavnsboller Kagecreme: Pisk æg, sukker og vanillesukker sammen. Kog mælken og kom den...