Video: Cheesecake med skildpaddesmag
Cheesecake med skildpaddesmagKøkken:
Ingredienser:
Andet
24
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
1 timer 10 minutter
Antal personer:
-
175 gram Smør
-
175 gram Mørk chokolade
-
3 stk Æg
-
250 gram Sukker
-
0.5 stk Vanillestang
-
115 gram Hvedemel
-
0.25 tsk Havsalt
-
75 gram Hakkede hasselnødder
-
2.5 deciliter Flormelis
-
0.5 deciliter Vand
-
2 deciliter Piskefløde 38%
-
3 spsk Usaltet smør
-
1 stk Vanillestang
-
0 Rom
-
450 gram Philadelphia flødeost
-
1.25 deciliter Flormelis
-
1.25 deciliter Brun farin
-
1.75 deciliter Karamel
-
0.5 tsk Stødt kanel
-
1 knsp Stødt muskatnød
-
115 gram Flødeskum
-
0 Hakkede hasselnødder
-
0 Karamel
-
0 Chokolade sauce
Cheesecake med skildpadde
Brownie
Du skal starte med at smelte smør og chokolade i en gryde.
Herefter skal æg, sukker og vaniljekorn piskes sammen.
Nu skal mel og salt blandes i en skål.
Når chokolade- og smørblandingen er kølet lidt af, skal æggeblandingen piskes i.
Derefter vendes hakkede nødder og mel i.
Hæld kageblandingen i en rund springform beklædt med bagepapir, og bag kagen i midten af ovnen ved 180 grader almindelig ovnvarme.
Når brownien er færdigbagt, er det meget vigtigt, at kagen bliver i springformen.
Mens kagen køler af, kan du gå i gang med karamelsaucen.
Karamelsauce
Du skal bruge en tykbundet gryde, og heri skal du komme sukker og vand.
Blandingen skal varmes op ved middel varme, og du skal sørge for at røre i blandingen konstant.
Når sukkeret er opløst og blandingen har fået en gyldenbrun farve, skal fløden hældes nænsomt i blandingen.
Det er en god idé at hælde lidt i ad gangen.
Nu skal du røre forsigtigt i blandingen til den er helt glat.
Nu skal gryden tages af varmen og smør, vanilje og salt tilsættes.
Rør hele blandingen sammen og tilføj til sidst rom efter smag.
Nu skal karamelsaucen køle helt af.
Flødeosteblanding
Kom flødeost og flormelis i en stor skål og rør blandingen glat.
Herefter skal brun farin, 1,75 deciliter karamelsauce, kanel, muskatnød og flødeskum blandes med flødeost og flormelis.
Når konsistensen er god, lader du blandingen hvile lidt.
Chokoladesauce
Nu skal du lave chokoladesaucen.
Chokoladen skal hakkes fint og kommes i en skål.
Herefter varmes mælk og glukosesirup op til kogepunktet i en lille skål.
Når mælk- og glukosesirupblandingen koger, skal lidt af den hældes over den hakkede chokolade.
Rør med en dejskraber i blandingen med små, runde bevægelser indtil chokoladen er helt opløst.
Når chokoladen er opløst, tilføjer du resten af mælk- og glukosesirupblandingen og rører til blandingen er ensartet.
Når chokoladesaucen er afkølet, kan kagen samles.
Flødeosteblandingen skal først fordeles på browniebunden i et jævnt lag.
Herefter skal kagen pyntes med nødder, chokolade- og karamelsauce.
Sæt kagen på køl i mindst 4 timer, så den kan sætte sig inden servering.
Velbekomme!
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Chokoladeis
Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Pisk æggeblommer og halvdelen af flormelis til en lu...
Suppe med hvide bønner og lam
Hak løget og svits det i olivenolie over lav varme i en stor gryde. Tilsæt hakket hvidløg...
Rodpostej
Rodfrugter snittes fint eller rives.Løg og porre svitses i olien sammen med hvidløg.Rødbed...