Video: Pho ga - vietnamesisk kyllingesuppe
Pho ga - vietnamesisk kyllingesuppeKøkken:
Ingredienser:
Asiatisk
21
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
1.5 kg Hel kylling
-
2 liter Vand
-
2 stk Løg
-
25 gram Ingefær
-
1 bdt Frisk koriander
-
5 stk Stjerneanis
-
1 stk Kanelstang
-
4 stk Hel nellike
-
2 tsk Fennikelfrø
-
2 tsk Korianderfrø
-
8 tsk Fiskesauce
-
6 tsk Sukker
-
1 tsk Salt
-
1 spsk Olie
-
1 bdt Frisk basilikum
-
1 stk Frisk chili
-
0 Hoisin sauce
-
0 Sriracha
Tilbehør
-
350 gram Risnudler
-
100 gram Hakkede forårsløg
-
250 gram Bønnespire
Pho ga - vietnamesisk kyllingesuppe
Halver løg, behold skrællen på og skær ingefær i skiver, også med skræl.
Brug en stor gryde, der kan indeholde 6 liter.
Brug ikke en støbejernsgryde, men en stålgryde, da stålgryden skal skrubbes efter brug.
Brænd løg og ingefær af i olie, i en stor gryde i 2 minutter.
Det må gerne blive næsten sort - dette er med til at give smag.
Tag gryden med løg og ingefær, af varmen i 2 minutter.
Put vand og alle øvrige ingredienser i gryden, undtagen salt og tilbehøret.
Lad det simre under lav varme, med låg, i 1.5 time.
Fjern løbende skum fra overfladen på din pho ga.
Fjern kyllingen og læg den til side, og si suppen.
Du skulle gerne have omkring 1.5 liter suppe nu.
Hvis du har mere, så laden koge videre uden låg, så den reducerer.
Hvis du har mindre en 1.5 liter, tilfør vand.
Smag suppen til med salt - den bør være til den salte side, da nudlerne vil gøre den ferskere.
Hold suppen varm, mens du forbereder tilbehøret.
Tilbehør
Fjern benene fra kyllingen, og skær i mundrette stykker.
Risnudler koges efter pakkens anvisning.
Skyl nudlerne i koldt vand, og lad dem ligge i koldt vand i 5 minutter for at undgå at de klistrer sammen og bliver bløde.
Portionsanret suppen, med kylling, nudler og toppings.
Din pho ga er klar til servering - velbekomme!
Selve retten
Pho ga er en aldeles magisk ret. Den klare suppe, som måske ikke ved første blik, ser ud af meget, er dybt aromatisk, og sprængfuld af smag pga. de mange krydderier og kyllingefonden. Pho på kylling er nemmere at lave, end varianten med oksekød, da man ikke skal ud og finde specielle suppeben. Man kan enten bruge en hel kylling som deles i mindre stykker, eller man kan bruge under- og overlårsstykker. Det vigtige er at der er skind og ben, til at give smag, og at kyllingen er af en god kvalitet.
Det kan godt være at det tager lidt tid, og kræver nogle ingredienser du måske ikke lige har i køkkenet, men pho ga er en aldeles fortrinlig ret, der ikke er lig nogen anden, og er bestemt tiden værd.
Andre opskrifter på kyllingesuppe
Prøv også denne græske kyllingesuppe med citron, eller denne thai inspirerede kyllingesuppe.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Pasta med kylling
Sådan laver du pasta med kyllingSkær kyllingefilet i strimler og læg det i en skål med oli...
Farserede dadler
Tag kernerne ud af dadlerne og sæt en mandel ned i hver daddel.Rul eller pres et lille sty...
Ymerfranskbrød
Gæren smuldres, lun mælken og rør i gæret.Lun ymeren og tilsæt salt, rugmel og hæld i i gæ...