Video: Hindbær cheesecake
Hindbær cheesecakeKøkken:
Ingredienser:
Andet
11
Tilberedningstid
50 minutter
Arbejdstid
6 timer 0 minutter
Antal personer:
-
175 gram Digestive kiks
-
85 gram Smeltet smør
-
8 blad Husblas
-
200 gram Friske hindbær
-
0.5 Citron
-
160 gram Sukker
-
200 gram Naturel flødeost
-
2 tsk Vanillesukker
-
3 deciliter Piskefløde 38%
-
150 gram Frosne hindbær
-
1.5 deciliter Vand
Sådan laver du en hindbær cheesecake kiksebund:
Smelt smørret på lav varme, mens du knuser kiksene helt fint. Bland kiksene og smørret sammen.
Beklæd en springform på 18-20 centimeter med bagepapir, og tryk kiksemassen godt og jævnt ud i bunden af formen - sørg for at kanten er jævn. Sæt bunden på køl.
Sådan laver du ostecreme til en hindbær cheesecake:
Læg 5 blad husblas i en skål med koldt vand. Kog saften af den halve citron og friske hindbær sammen, og si hindbærmassen, så du får en hindbærsaft. Tilsæt derefter de 5 blad husblas i hindbærsaften. Pisk 110 gram sukker, flødeost og vanillesukker sammen i en skål.
Pisk fløden til flødeskum i en anden skål. Tilsæt hindbærsaften til flødeostblandingen og bland det godt sammen. Vend hele blandingen forsigtigt i skålen med flødeskum. Hæld ostecremen i formen over kiksebunden. Sørg for at overfladen er så jævn som mulig. Sæt din hindbær cheesecake i køleskabet i mindst 2 timer til den har sat sig.
Metode til hindbærgelé:
Læg de resterende 3 husblas i blød i koldt vand. Kog de frosne hindbær sammen med 50 gram sukker og vand. Kom så husblas i gryden, og rør den ud i den varme hindbærblanding. Hæld blandingen igennem en si, så du igen får lavet hindbærsaft. Den skal hvile i ca. 20-30 minutter til den er næsten helt afkølet.
Hindbærblandingen skal så hældes forsigtigt ovenpå den afkølede hindbær cheesecake, og kagen stilles igen i køleskabet til geléen har sat sig. Det tager ca. 3-4 timer.
Nyd din hindbær cheesecake - velbekomme!
Tips til pynt:
Pynt din hindbær cheesecake med friske hindbær eller andre bær, der passer til sæsonen. Hvis du blev inspireret af denne hindbær cheesecake, så prøv vore opskrifter på andre forfriskende desserter, som for eksempel en hindbærmousse eller en lækker citrontærte.
Tricks undervejs:
Brug en skarp kniv til at frigøre din hindbær cheesecake fra springformen.
Tips til opbevaring af en hindbær cheesecake:
Kagen kan sagtens holde sig i 1-2 dage efter servering.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Tapenade med grønne oliven
Bland oliven, ansjoser, hvidløg og kapers i en foodprocessor og purér dem til en glat mass...
Fiskepakke med torsk
Snit hvidkålen fint og skær porren i skiver, fordel det i 2 portioner og læg grøntsagerne...
Syltede squash
Syltede squashSkræl de to squash og skær enderne væk. Halver squashene og skrab derefter d...