Citrontærte

Citrontærte
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Type:

Ingredienser:

Fransk

Dessert

13


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

4 timer 0 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

1 timer 0 minutter

Bedøm denne opskrift
Hov! Du skal være logget ind.
Kokkens svar
citrontærte

Hej Inger, inget problem i det
Mvh Tomas
opskrifter.dk

01/09-2008 af Opskrifter.dk

Tyksteg af hjort.

Hej , prøv denne opskrift , og servere med nye danske kartofler , det er lækkert :-)
mvh Tomas
opskrifter.dk

Tyksteg af hjort med ristede skalotteløg, bacon og portvin


8 skalotteløg
1 spsk olivenolie
køkkensalt
peber
1/2 l oksekødsbouillon
1 dl portvin
1/3 spsk tomatpure
700 gram tyksteg af hjort
1 1/3 spsk frisk Legro timian
2 1/3 skiver bacon
2 spsk smør
1/2 spsk hvedemel
1/3 pose frisk brøndkarse



-Opvarm ovnen til 180°C. Skær skalotteløgene i halve og læg dem i et ovnfast fad. Vend dem med olivenolie. Krydr med salt og peber og rist løgene i ovnen til de er gyldne og sprøde, ca. 10 min.

-Kog bouillon og portvin i en gryde i ca. 30 min. Rør tomatpuré i. Gem denne bouillon.

-Gnid kødet med timian, salt og peber. Sæt en stor stegegryde over medium varme og svits hakket bacon heri. Fjern med en hulske baconen fra gryden. Tilsæt kødet til gryden og brun dem på alle sider. Læg kødet i en bradepande i ovnen og steg det i ca. 35 min. Overfør kødet til en tallerken og dæk løseligt med folie.

-Hæld stegesaften fra bradepanden over i en gryde. Placér gryden over høj varme på komfuret. Tilsæt bouillonblandingen og bring det i kog. Bland halvdelen af smørret og mel i en lille skål og rør denne jævning i saucen. Lad saucen simre i et par minutter. Rør resten af smørret i saucen. Rør ristede løg og bacon i saucen og smag til med salt og peber.

-Skær kødet i skiver. Servér kødet pyntet med brøndkarse og med saucen som tilbehør.

16/08-2008 af Opskrifter.dk

Hjorte culotte

Hej , du kan sagens bruge denne opskrift, du skal bare stege kødet nogle minutter mere
Mvh Tomas
opskrifter.dk

Whiskymarineret hjort
Ingredienser: 3
600 g hjortefileter (din culotte)
2 spsk vindruekerneolie
1 tsk havsalt
1 tsk peber
2 dl whiskey
1 spsk frisk Legro rosmarin
10 g enebær

Tilbehør:
1 stk sellerirod
1 dl vand
50 g smør (Læs om)
køkkensalt (Læs om)
peber (Læs om)
600 g søde kartofler


Fremgangsmåde:
-Vask og skræl knoldsellerien. Skær den groft i store terninger og læg dem i en gryde med smør og vand. Lad det småkoge i ca. 20 minutter, mos det og smag til med salt og peber.

-Vask og skræl de søde kartofler. Skær hver af dem i 6 både og sæt dem i et ovnfast fad.

-Steg hjortekødet i olie på en pande. Krydr med lidt salt og peber. Steg i 2-3 minutter på hver side. Læg kødet i et andet ovnfast fad og hæld whiskey iblandet rosmarin og knuste enebær henover.

-Stil begge fadene i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 15- 20 minutter, eller til kartoflerne er bløde og hjortekødet er lyserødt i midten.

16/08-2008 af Opskrifter.dk

Citrontærte

Så vidt jeg kan se, er det til 2 tærteforme.
Det vil jeg lige sørge for kommer med i opskriften.
Det gule og røde er coulis (frugtpuré), som kan laves på de fleste frugter. Hvis du søger på coulis kommer der forskellige opskrifter frem.

mvh
Dorthe
opskrifter.dk

21/05-2008 af Opskrifter.dk

endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Brunede kartofler

Vegetar

Kartoflerne skrælles og koges. Sukker smeltes på en stor pande ved meget svag varme. Tils...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Ostekage (Henrik)

Vegetar

Antal kiks afgøres af formens størrelse fordel kiks i bunden af tærteformen, så de dækker...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Kålpakker med bacon

Proteinrig mad
Kødretter

Hakkekød og bacon røres sammen til en fars. Brug salt, peber og andre kryderier efter smag...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag