Video: Citrontærte
CitrontærteKøkken:
Ingredienser:
Fransk
13
Tilberedningstid
4 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
500 gram Hvedemel
-
200 gram Smør
-
2 stk Æg
-
300 gram Sukker
-
1 deciliter Vand
Tilbehør
-
3 deciliter Citronsaft
-
200 gram Sukker
-
5 deciliter Vand
-
40 gram Maizena
-
3 stk Æggeblomme
-
50 gram Usaltet smør
Pynt
-
8 kvist Frisk mynte
-
1.5 deciliter Piskefløde 38%
Dej
Hvedemel og tempereret smør blandes sammen.
I en skål piskes æg, sukker og vand sammen.
Æggemassen blandes med melblandingen.
Ælt dejen til homogen konsistens.
Læg på køl i 1 time.
Der er dej til 2 tærteforme.
Dejen rulles ud i en smurt form.
For at holde dejen flad under bagning placer et stykke bagepapir ovenpå dejen med en stor håndfuld ris på.
Sæt ovnen på 180°C bages i 20 minutter.
Tilbehør/Creme:
I en gryde kommes citronsaften, vand og Maizena som piskes under opvarmning til det koger.
Tilsæt æggeblommer og pisk godt igennem med piskeris.
Tilsæt æggeblommer i den varme masse og rør cremen glat og smidig.
Fjern risene fra tærtebunden og hæld varm creme over.
Sættes på køl i 2 timer.
Pynt
Anret tærten med mynte og flødeskum.
Spørgsmål:
Kan man fryse halvdelen af dejen så jeg nemt kan lave en næste gang? venlig hilsen Inger Harms
Svar:
Hej Inger, inget problem i det
Mvh Tomas
opskrifter.dk
01/09-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej jeg kunne godt tænke mig en opskrift på dette stk kød plus tilbehør. denne steg vejer kun 700.gr
Svar:
Hej , prøv denne opskrift , og servere med nye danske kartofler , det er lækkert :-)
mvh Tomas
opskrifter.dk
Tyksteg af hjort med ristede skalotteløg, bacon og portvin
8 skalotteløg
1 spsk olivenolie
køkkensalt
peber
1/2 l oksekødsbouillon
1 dl portvin
1/3 spsk tomatpure
700 gram tyksteg af hjort
1 1/3 spsk frisk Legro timian
2 1/3 skiver bacon
2 spsk smør
1/2 spsk hvedemel
1/3 pose frisk brøndkarse
-Opvarm ovnen til 180°C. Skær skalotteløgene i halve og læg dem i et ovnfast fad. Vend dem med olivenolie. Krydr med salt og peber og rist løgene i ovnen til de er gyldne og sprøde, ca. 10 min.
-Kog bouillon og portvin i en gryde i ca. 30 min. Rør tomatpuré i. Gem denne bouillon.
-Gnid kødet med timian, salt og peber. Sæt en stor stegegryde over medium varme og svits hakket bacon heri. Fjern med en hulske baconen fra gryden. Tilsæt kødet til gryden og brun dem på alle sider. Læg kødet i en bradepande i ovnen og steg det i ca. 35 min. Overfør kødet til en tallerken og dæk løseligt med folie.
-Hæld stegesaften fra bradepanden over i en gryde. Placér gryden over høj varme på komfuret. Tilsæt bouillonblandingen og bring det i kog. Bland halvdelen af smørret og mel i en lille skål og rør denne jævning i saucen. Lad saucen simre i et par minutter. Rør resten af smørret i saucen. Rør ristede løg og bacon i saucen og smag til med salt og peber.
-Skær kødet i skiver. Servér kødet pyntet med brøndkarse og med saucen som tilbehør.
16/08-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej jeg kunne godt tænke mig en opskrift på denne steg samt tilbehør. ps. den vejer kun 400.gr
Svar:
Hej , du kan sagens bruge denne opskrift, du skal bare stege kødet nogle minutter mere
Mvh Tomas
opskrifter.dk
Whiskymarineret hjort
Ingredienser: 3
600 g hjortefileter (din culotte)
2 spsk vindruekerneolie
1 tsk havsalt
1 tsk peber
2 dl whiskey
1 spsk frisk Legro rosmarin
10 g enebær
Tilbehør:
1 stk sellerirod
1 dl vand
50 g smør (Læs om)
køkkensalt (Læs om)
peber (Læs om)
600 g søde kartofler
Fremgangsmåde:
-Vask og skræl knoldsellerien. Skær den groft i store terninger og læg dem i en gryde med smør og vand. Lad det småkoge i ca. 20 minutter, mos det og smag til med salt og peber.
-Vask og skræl de søde kartofler. Skær hver af dem i 6 både og sæt dem i et ovnfast fad.
-Steg hjortekødet i olie på en pande. Krydr med lidt salt og peber. Steg i 2-3 minutter på hver side. Læg kødet i et andet ovnfast fad og hæld whiskey iblandet rosmarin og knuste enebær henover.
-Stil begge fadene i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 15- 20 minutter, eller til kartoflerne er bløde og hjortekødet er lyserødt i midten.
16/08-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvor stor skal tærteformen være til den mængde dej? Det er i hvert fald alt for meget til almindelige "husholdningsforme". Hvad er det gule og røde, som hældes i bunden af tallerkenen ved servering?
Svar:
Så vidt jeg kan se, er det til 2 tærteforme.
Det vil jeg lige sørge for kommer med i opskriften.
Det gule og røde er coulis (frugtpuré), som kan laves på de fleste frugter. Hvis du søger på coulis kommer der forskellige opskrifter frem.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
21/05-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Salat - Jordbær med chili og fetaost
Skyld rucolaBland med ordbær, chili og pinjekernerBland dressing og hæld over salaten.
Berlinere
Gæren udrøres i den lunkne mælk, smør, sukker, æg og mel tilsættes. Dejen arbejdes godt ig...
Femkornsboller med rosiner, æbler og kanel
Gæren røres ud i det lunkne vand. De øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes godt igenn...