Video: Chokoladekage med hindbærmousse
Chokoladekage med hindbærmousseKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
40 minutter
Arbejdstid
35 minutter
Antal personer:
-
4 stk Æg
-
350 gram Rørsukker
-
1 spsk Vanillesukker
-
125 gram Chokolade
-
250 gram Smør
-
100 gram Hvedemel
-
2 spsk Kakao
Pynt
-
5 blad Husblas
-
250 gram Friske hindbær
-
4 spsk Rørsukker
-
8 spsk Vand
-
5 deciliter Fløde 38%
Chokoladekage med hindbærmousse
Chokoladekage
Kom æg, vanillesukker og sukker i en skål.
Pisk det godt sammen til en luftig masse med en elpisker.
Hak chokoladen groft og skær smørret i terninger.
Smelt både grofthakket chokolade og smør skåret i terninger over et vandbad.
Vend den smeltede chokolade og smør i skålen med æggemassen, vend det forsigtigt sammen.
Bland de tørre ingredienser, kakao og hvedemel, i en anden skål og sigt de tørre ingredienser i dejen.
Vend dejen godt sammen indtil det bliver til en jævn dej.
Beklæd en bageform med en størrelse på omkring 30x35 cm med bagepapir, og hæld dejen heri.
Der må gerne være lidt plads omkring 1 1/2 cm op til kanten.
Kom kagen i ovnen ved 175 grader i omkring 30-35 minutter og lad den køle af på en rist, når den er gennembagt.
Hindbærmousse
Ingredienserne under afsnittet 'pynt' bruges til at lave hindbærmoussen.
Til at starte med skal hver enkel husblas lægges i koldt vand i omkring 10 minutter.
Det vil sige en husblas ad gangen.
Imens varm hindbær (må gerne være frosne), vand og sukker op i en gryde, det skal nå kogepunktet.
Derefter tilføj husblas til gryden med hindbærblandingen, og det hele røres godt sammen indtil husblassen er smeltet.
For at få en lækker hindbærmousse, skal hindbærblandingen blendes og derefter sies kernerne fra ved at presse hindbærrene igennem en sigte.
Hindbærmoussen skal gerne være fri for kerner.
Imens hindbærblandingen køler af, piskes fløden til en omgang flødeskum og vendes i hindbærblandingen efter afkøling.
Chokoladekage med hindbærmousse
Kom hindbærmoussen på chokoladekagen og fordel moussen godt på kagen.
Stil gerne chokoladekage med hindbærmousse i køleskabet i omkring 4 timer og den kan også være på køl til dagen efter.
Chokoladekage med hindbærmousse er klar til servering, velbekomme!
Pynt kagen
Kagen kan serveres med og uden pynt, det er helt op til dig. Ønsker du at pynte kagen, kan du pynte den med en lækker omgang chokolade ganache på hindbærmoussen og friske hindbær ovenpå. Et andet forslag kunne være at pynte chokoladekage med hindbærmousse med frysetørret hindbær ovenpå moussen.
Inspiration til lækkerier med hindbær
Hindbær og bær generelt er bare lækkert i en kage eller dessert. I den sammenhæng vil vi inspirere dig med andre lækkerier, der indebærer hindbær såsom: mandel- hvid chokolade - mousse m. hindbærsauce og hindbærroulade.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kalkunrisotto med spinat og vilde svampe
Opvarm boullionen. Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde med olivenolie. Tilsæt ris og...
Arnes gløgg
Arnes gløggRødvinen hældes op i en gryde. Tilsæt nu julebryg, portvin og whisky i næv...
Indisk kylling med mango raita
Bland garam masala, gurkemeje, limesaft, ingefær, knust hvidløg, salt og olie i en pose. K...