Video: Chokoladekage med mousse
Chokoladekage med mousseKøkken:
Ingredienser:
Dansk
15
Tilberedningstid
40 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
720 ml Piskefløde 38%
-
8 stk Æggeblomme
-
50 gram Sukker
-
525 gram Mørk chokolade
-
90 gram Flormelis
-
120 gram Hvedemel
-
32 gram Kakaopulver
-
150 gram Sukker
-
1.1 tsk Bagepulver
-
1.2 tsk Salt
-
60 ml Rapsolie
-
1 stk Æg
-
60 ml Kefir
-
1 tsk Vanillepulver
-
60 ml Varm kakao
Chokoladekage med mousse
Mousse
Første del
I en gryde røres æggeblommer og sukker og halvdelen af piskefløden sammen.
Det tilberedes på middel varme i ca. 1-2 minutter indtil konsistensen er cremet.
Temperaturen må ikke overstige middel varme, det må nemlig ikke koge.
Når de få minutter er ovre, tages gryden af komfuret og der fortsættes med at røre rundt i gryden i 1 minuts tid.
Derefter tilsættes den mørke chokolade i gryden og der røres rundt indtil den er smeltet.
Når chokoladen er smeltet, hældes grydens indhold over i en skål og får lov til at køle ned.
Imens laves chokoladekagen og når den er i ovnen vender du tilbage til anden del af moussen.
Anden del
Denne del laves mens chokoladekagen er i ovnen og ikke før.
Den resterende piskefløde piskes i en ny skål, derefter tilsættes flormelis og der piskes igen.
Når fløden har fået en fast konsistens skal der ikke piskes længere, pas på med at piske for meget for så bliver den smøragtig.
Skålen med fløden og flormelis vendes i skålen med den afkølede mousse, derefter er moussen klar til brug.
Chokoladekage
Start med at tænde ovnen på 175 grader.
Rør hvedemel, sukker, kakaopulver, bagepulver og salt godt sammen i en skål.
Tag en ny skål frem og i den pisk olie, kefir, æg og vanille godt sammen.
Derefter tag skålen med de tørre ingredienser frem og hæld det i skålen med de våde ingredienser.
Kakaoen skal være varm, når den varme kakao er klar, så kom den i dejen og rør indtil dejen bliver en ensartet dej.
Beklæd en bageform (23 cm) med bagepapir og hæld dejen i formen.
Kagen skal tilberedes i ca. 18 minutter, hold løbende øje med kagen og brug tandstik tricket.
Hænger der ike noget dej på tandstikken når den tages ud af kagen, så er kagen færdigbagt.
Chokoladekagen skal have lov til at køle ned før moussen kommer på.
Du kan vælge at skære et tyndt lag af chokoladekagens top for at få en jævn kage, det er ikke nødvendigt.
Chokoladekagen skal ikke tages ud af formen, mens den er i formen smøres moussen nemlig på chokoladekagen.
Opbevar kagen i en lufttæt emballage og kom den i køleskabet i 12 timer og gerne natten over.
Chokoladekagen kan pyntes når den tages ud af køleskabet.
Nyd din chokoladekage med mousse - velbekomme!
Hvad gør jeg hvis moussen skiller?
Mist ikke håbet hvis din mousse skiller, når du laver chokoladekage med mousse. Du kan nemlig redde den ved at tage en elpisker frem, og du skal piske indtil moussen er glat igen. Du kan også tilføje 1 spsk honning til moussen og piske det godt sammen.
Serveringsforslag
Selvom chokoladekage med mousse allerede har et lag mousse, kan den sagtens pyntes med et tyndt lag glasur. En glasur som chokoladeglasur vil give kagen et flot udseende, og ovenpå glasuren kan du pynte med revet chokolade og friske bær. Bær kan også serveres ved siden af kagen. Hvis du ikke ønsker at servere friske bær til kagen, kan du servere en lækker is som denne en nem jordbæris eller en lækker hindbærcoulis til chokoladekage med mousse. Is og bær vil give lidt modstand til sødmen i kagen, og derfor vil kombinationen af syrlighed og sødme være perfekt at servere til chokoladekage med mousse.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Auberginekaviar
Bag auberginerne, der først er prikket med en gaffel, ved jævn varme indtil de er helt mør...
Laks på krydret spinat
sådan laver du laks på spinat Skyld og vask spinaten grundig ren for jord .Lad vandet hæng...
Appelsin ananas fromage
Frugtkødet blendes.Æggeblommerne piskes med Diamin Strø.Æggehviderne piskes stive (med tør...