Video: Pandekager
PandekagerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
5
Tilberedningstid
35 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
150 gram Hvedemel
-
4.1 deciliter Mælk
-
50 gram Smør
-
3 stk Æg
-
1.2 stk Groft salt
Pandekager
Hæld melet i en skål og tilsæt mælk gradvis, pisk mel og mælk til en klumpfri dej.
Smørret smeltes og tilføjes blandingen.
Derefter tilføjes også æg og groft salt til blandingen, og dejen piskes godt.
Dejen skal hvile i 30 minutter.
Pandekager tilberedes ved høj varme med en klat smør på panden.
Pandekager skal have ca. 1 minut på hver side, og for hver pandekage bruges ca. 1/2- 3/4 deciliter af dejen.
Pandekager er færdige, når de er gyldne og de serveres lune, velbekomme!
Hurtige tips til pandekager
Hvorfor lader man dejen hvile?
Grunden til at man lader dejen hvile er, fordi hviletiden er med til at få dejen til at binde bedre sammen. Det betyder, at du vil få nogle flotte pandekager.
Hvad gør jeg med de overskydende pandekager?
Pandekager kan fryses ned, hvis du ligger et bagepapir imellem pandekagerne. Det gør det dejligt nemt at tage pandekagerne op, når lysten til pandekager slår til.
Andre opskrifter på pandekager
Amerikanske pandekager er også lækre pandekager, de er dog lidt tykkere end de almindelige pandekager. De fungerer også godt som morgenmad eller dessert til eftermiddagshyggen. Det samme gør denne opskrift blåbærpandekager med citron-honningsirup.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Risotto med karl johan svampe og parmesan
Risotto med karl johan svampe og parmesanHak løg og hvidløg fint. Varm en pande med l...
Mexicansk risret
Forvarm ovnen til 230°C. Smør en bageplade. Kog risene efter anvisning på emballagen. P...
Havtaskekæber på spyd
NB! Du skal bruge 8 kebab-pinde. Chiliolie: Rens chilien for kerner og stilk og blend den...