Video: Valnøddesnaps
ValnøddesnapsKøkken:
Ingredienser:
Dansk
2
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
10 stk Valnød
-
0.7 liter Snaps
Valnøddesnaps
Den bedste smag fås med umodne valnødder.
Da de indeholder en kraftigt farvende grøn saft, er det en god idé at have handsker på, når du skærer dem over.
Valnødderne flækkes i 4 både og fordeles i 2 liter-glas med låg.
Det er vigtigt at benytte store glas, så de flækkede valnødder har mulighed for at ånde.
Brug snaps eller vodka
Derefter overhældes glassene med snaps (eller vodka i stedet) til det lige dækker og låget skrues på.
De næste 6-12 måneder skal snapsen stå og trække.
Hver anden uge kan du lige ryste glassene og evt. lette lågene, så de får lidt ilt.
Når essensen har stået mindst 4 måneder, filtreres valnøddesnapsen gennem et kaffefilter nogle gange, til du har en flot gyldenbrun væske.
Lad essensen stå og trække MINDST 14 dage og gerne 1/2 år.
Smagen øges med længere lagringstid.
Når valnødde-essensen har lagret længe nok blandes den i forholdet 1:6 med din snaps (eller vodka).
Prøv dig frem til du lige rammer din egen smag.
Herefter skal valnødde-snapsen stå i endnu en måned for at sikre at smagen ikke er sprittet.
Så er din valnøddesnaps klar til at blive nydt. Skål!
Valnøddesnaps til jule desserten
Valnøddesnaps er perfekt til den traditionelle juledessert. Prøv den fx til Ris a la mande med kirsebærssauce eller noget spændende og utraditionelt som Panforte (italiensk konfekt).
Du kan justere smagen på din valnøddesnaps ved at tilsætte lidt honning eller brun farin for en rundere og sødere tone. Prøv også at komme en kanelstang, vaniljestang eller et par hele kaffebønner i under lagringen for et mere krydret præg. Ønsker du en mildere snaps, kan du fortynde den med lidt ekstra klar snaps, inden du hælder den på flaske. Husk, at smagen udvikler sig over tid jo længere den står, jo dybere og mere kompleks bliver den.
Vidste du at..?
Valnøddesnaps bliver bedre og bedre, des længere du lagrer det. Så start gerne med tilberedningen allerede i august året inden du skal bruge den. Eller begynd på en ny hvert år, så har du efter første år en fin snaps til julen hvert år.
Spørgsmål:
Hej Stefan Jeg har lavet min egen valnøddesnaps, men jeg er nu bekymret for om den kommer til at smage dårligt, og om jeg hellere skal skrotte den i stedet for at nusse om den og ryste den dagligt... Jeg plukkede valnødderne slut august, og lavede snapsen start september. Skallerne var meget hårde, men jeg tænkte ikke mere over det. Jeg fandt en effektiv måde at flække dem i kvarte. Kommer dette til at påvirke smagen, at skallen er blevet hård? Har du andre tips til en nybegynder i valnøddesnaps? Tak på forhånd, hilsen En fortvivlet amatør-snapsemager
Svar:
Hej Petrea :) Bare fordi skallerne er for hårde, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at du er i gang med en dårlig snaps. Det er det indre og umodne i valnødderne, der tæller og bidrager mest til smagen. Hold øje med farven og husk, at jo længere essensen får lov til at stå, desto bedre bliver den endelige snaps. Så du skal ikke lade dig skræmme af for hårde skaller.
24/11-2021 af William Reippuert
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bibimbap
KødBland soyasovs, sesamolie, sukker og presset hvidløg til en marinade.Bland kødet med ma...
Chameleon
Kombiner alle ingredienser i et collinsglas med is í og server.
Sund chokoladekage
Sådan bager du sund chokoladekage Først smeltes chokolade og smør i en mikroovn eller gryd...