Jul
Nutrition facts: 16 calories 2.95 carb 16.075 fat 1.4 fiber 4.975 protein 1.35 fat 0.625 sugar

Video: Valnøddesnaps

Valnøddesnaps

Valnøddesnaps

Valnøddesnaps
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Ingredienser:

Dansk

2


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

10 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

20 minutter

Bedøm denne opskrift
< Rated 5 / 5 based on 1 customer reviews
Hov! Du skal være logget ind.
Kokken bag

Stefan   Følg

Opskrift fra d. 07/09-2020

Gns. stjerner: 

Se alle brugerens opskrifter

spørg kokken
Tips & tricks

Valnøddesnaps til jule desserten

Valnøddesnaps er perfekt til den traditionelle juledessert. Prøv den fx til Ris a la mande med kirsebærssauce eller noget spændende og utraditionelt som Panforte (italiensk konfekt).


Du kan justere smagen på din valnøddesnaps ved at tilsætte lidt honning eller brun farin for en rundere og sødere tone. Prøv også at komme en kanelstang, vaniljestang eller et par hele kaffebønner i under lagringen for et mere krydret præg. Ønsker du en mildere snaps, kan du fortynde den med lidt ekstra klar snaps, inden du hælder den på flaske. Husk, at smagen udvikler sig over tid jo længere den står, jo dybere og mere kompleks bliver den.


Vidste du at..?

Valnøddesnaps bliver bedre og bedre, des længere du lagrer det. Så start gerne med tilberedningen allerede i august året inden du skal bruge den. Eller begynd på en ny hvert år, så har du efter første år en fin snaps til julen hvert år.



Kokkens svar
Snaps eller skrot?

Spørgsmål:

Hej Stefan Jeg har lavet min egen valnøddesnaps, men jeg er nu bekymret for om den kommer til at smage dårligt, og om jeg hellere skal skrotte den i stedet for at nusse om den og ryste den dagligt... Jeg plukkede valnødderne slut august, og lavede snapsen start september. Skallerne var meget hårde, men jeg tænkte ikke mere over det. Jeg fandt en effektiv måde at flække dem i kvarte. Kommer dette til at påvirke smagen, at skallen er blevet hård? Har du andre tips til en nybegynder i valnøddesnaps? Tak på forhånd, hilsen En fortvivlet amatør-snapsemager



Svar:
Hej Petrea :) Bare fordi skallerne er for hårde, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at du er i gang med en dårlig snaps. Det er det indre og umodne i valnødderne, der tæller og bidrager mest til smagen. Hold øje med farven og husk, at jo længere essensen får lov til at stå, desto bedre bliver den endelige snaps. Så du skal ikke lade dig skræmme af for hårde skaller.

24/11-2021 af William Reippuert

Reklame
endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Bibimbap

Kødretter

KødBland soyasovs, sesamolie, sukker og presset hvidløg til en marinade.Bland kødet med ma...

  4
Sværhedsgrad: 2,0 / 5
views : 3385
Opskrift

Chameleon

Kombiner alle ingredienser i et collinsglas med is í og server.

views : 5026
Opskrift

Sund chokoladekage

Sådan bager du sund chokoladekage Først smeltes chokolade og smør i en mikroovn eller gryd...

views : 2394

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag