Video: Krigsmakroner
Sunde retter under besættelsenKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
5
Tilberedningstid
0 minutter
Arbejdstid
0 minutter
Antal personer:
-
1 stk Æg
-
1 bæger Flormelis
-
1 bæger Hvedemel
-
1 bæger Byggryn
-
0.5 tsk Hjortetaksalt
Før i tiden bagte man rigtig meget med byg på landet, og både bygbrød og bygkager bør få en renæssance her i landet, da byggen er en af vore gode, gamle sunde kornsorter.
Det er også en super simpel rationeringsopskrift og fungerer godt fordi man ikke bruger hvedemel, som under begge verdenskrige blev en mangelvare i Danmark.
Man skal bruge 1 æg, 1 kop melis, 1 kop valsede byggryn, 1 kop flormel og 1/2 tsk hjortetakssalt. Ægget piskes og blandes med det øvrige; sættes paa pladen i små toppe med god afstand. Ca 35 stk :)
God fornøjelse
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Æblekage med kokos
Sådan laver du æblekage med kokosSæt ovnen på 175°. Smelt fedtstoffet, og lade det køle af...
Quicky boller
Sådan laver du hurtige og nemme Quicky Boller Mel, salt, sukker, og olie mixes med mixer i...
Jordbær-rabarber-is
Jordbær og rabarber renses og skæres i mindre stykker. Put frugterne i en gryde, og lad de...