Video: Krigsmakroner
Sunde retter under besættelsenKøkken:
Ingredienser:
Dansk
5
Tilberedningstid
0 minutter
Arbejdstid
0 minutter
Antal personer:
-
1 stk Æg
-
1 bæger Flormelis
-
1 bæger Hvedemel
-
1 bæger Byggryn
-
0.5 tsk Hjortetaksalt
Før i tiden bagte man rigtig meget med byg på landet, og både bygbrød og bygkager bør få en renæssance her i landet, da byggen er en af vore gode, gamle sunde kornsorter.
Det er også en super simpel rationeringsopskrift og fungerer godt fordi man ikke bruger hvedemel, som under begge verdenskrige blev en mangelvare i Danmark.
Man skal bruge 1 æg, 1 kop melis, 1 kop valsede byggryn, 1 kop flormel og 1/2 tsk hjortetakssalt.
Ægget piskes og blandes med det øvrige; sættes på pladen i små toppe med god afstand. Ca 35 stk :)
God fornøjelse
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Saltede mandler
Saltede mandlerDisse saltede mandler er super enkle at lave, og de er yderst lækre. Salted...
Stegt sandwich med skinke og ost
Smør hver skive brød med et tyndt lag sennep og fordel en skive skinke på 4 stykker af ski...
Vildsvinekoteletter med æble-timian sauce
Vask kartoflerne grundigt, skær dem over på midten og steg dem i en pande med halvdelen af...