Video: Krigs makroner
Sunde retter under besættelsenKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
5
Tilberedningstid
0 minutter
Arbejdstid
0 minutter
Antal personer:
-
1 stk Æg
-
1 bæger Flormelis
-
1 bæger Hvedemel
-
1 bæger Byggryn
-
0.5 tsk Hjortetaksalt
Før i tiden bagte man rigtig meget med byg på landet, og både bygbrød og bygkager bør få en renæssance her i landet, da byggen er en af vore gode, gamle sunde kornsorter.
Det er også en super simpel rationeringsopskrift og fungerer godt fordi man ikke bruger hvedemel, som under begge verdenskrige blev en mangelvare i Danmark.
Man skal bruge 1 æg, 1 kop melis, 1 kop valsede byggryn, 1 kop flormel og 1/2 tsk hjortetakssalt. Ægget piskes og blandes med det øvrige; sættes paa pladen i små toppe med god afstand. Ca 35 stk :)
God fornøjelse
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Syltede shakeagurker
Skræl agurkerne og skær dem i ikke for tynde skiver. Skær løg i små tern, og hak dild gro...
Gullasch
GullaschLøg og hvidløg skrælles og skæres i terninger. Varm olien op i en stor gryde ved m...
Chokoladeparfait med cacaopulver
OBS! Laves helst dagen før. Rør æggeblommerne sammen. Kog vand og sukker op, og lad...