Video: Krigsmakroner
Sunde retter under besættelsenSunde retter under besættelsen
Køkken:
Ingredienser:
Dansk
5
Tilberedningstid
0 minutter
Arbejdstid
0 minutter
Antal personer:
-
1 stk Æg
-
1 bæger Flormelis
-
1 bæger Hvedemel
-
1 bæger Byggryn
-
0.5 tsk Hjortetaksalt
Før i tiden bagte man rigtig meget med byg på landet, og både bygbrød og bygkager bør få en renæssance her i landet, da byggen er en af vore gode, gamle sunde kornsorter.
Det er også en super simpel rationeringsopskrift og fungerer godt fordi man ikke bruger hvedemel, som under begge verdenskrige blev en mangelvare i Danmark.
Man skal bruge 1 æg, 1 kop melis, 1 kop valsede byggryn, 1 kop flormel og 1/2 tsk hjortetakssalt.
Ægget piskes og blandes med det øvrige; sættes på pladen i små toppe med god afstand. Ca 35 stk :)
God fornøjelse
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Æble- og løgfyld
Æble- og løgfyldForvarm ovnen til 175°C. Smør et ovnfast fad.Smuldr brødet til små tern. D...
Nachos med guacomole, salsa og hvidløgsdip
Guacamole:Flæk avocadoerne på langs og tag stenen ud.Skrab "kødet" ud.Blend det til ensart...
Gris med rosmarin og æbler
Gris med rosmarin og æbleSteg koteletterne med rosmarin, salt og peber.Ca. 1 min. ved hård...