Video: Æbletrifli med ingefær og chili
Æbletrifli med ingefær og chiliKøkken:
Ingredienser:
Andet
14
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
0.75 kg Belle de Boskoop æbler
-
3 deciliter Vand
-
125 gram Rørsukker
-
1 tsk Revet ingefær
-
1 stk Flækket Vanillestang
-
0.5 tsk Chilipulver
-
50 gram Havregryn
-
50 gram Hakkede hasselnødder
-
2.5 spsk Honning
-
400 gram Græsk yoghurt 10%
-
1 deciliter Æblejuice
-
1 spsk Sukker
-
3 stk Husblas
-
0 Revet appelsinskal
Æbletrifli med ingefær og chili
Æblerne renses og skæres i mindre stykker.
De koges sammen med krydderierne til kompot, til frugten er knap mør.
Kompotten afkøles.
Vaniljestangen tages op igen.
Havregryn og nødder ristes på en tør pande.
Den tages af og honningen blandes i.
Pas på der ikke er for høj varme på panden under ristningen.
Blandingen afkøles på bagepapir.
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min.
Tag den op med det vand, der hænger ved, og smelt den i vandbad eller mikroovn.
Bland den med æblejuicen.
Rør yoghurt med de øvrige ingredienser og tilsæt æblejuicen.
Anrettes i portionsglas med skiftevis æblekompot, havregrynsblanding og yoghurtmassen på toppen.
Pynt eventuelt med fine appelsinstrimler.
Nu er din æbletrifli med ingefær og chili klar til servering - velbekomme!
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Brændt spidskål
Brændt spidskålRens kålen og del det på midten. Varm en pande op ved så høj varme som...
Æggekage med peberfrugt og kyllingtern
Skær peberfrugterne i tynde strimter/tern og steg dem bløde med smøret. Krydr med salt &am...
Marsala- og svampe vol au vent
Marsala- og svampe vol au ventVask svampene hurtigt eller børst dem rene med en bagepensel...