Video: Byens bedste grovboller
Byens bedste grovbollerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
1 timer 5 minutter
Antal personer:
-
5 deciliter Vand
-
50 gram Gær
-
1 spsk Sukker
-
1 spsk Køkkensalt
-
1 tsk Køkkensalt
-
40 gram Revet gulerod
-
50 gram Hørfrø
-
200 gram Rugmel
-
70 gram Grahamsmel
-
350 gram Hvedemel
Fremgangsmåde:
Start med at hælde vand i en stor skål og opløs gæren deri.
Tilsæt sukker, salt og revet gulerod i skålen.
Bland ingredienserne sammen og tilsæt hørfrø, rugmel, grahamsmel og hvedemel.
Drys en silikone bagemåtte med mel og ælt dejen igennem til den får en blank overflade.
Du kan spæde dejen op med mel, hvis det er for blød.
Stil dejen til hævning i 30 min. ved stuetemperatur.
Forvarm din ovn på 200 gr. varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir.
Når dejen har hævet i en halv time formes 12 boller, som sættes på bagepapiret.
Lad bollerne efterhæve i 20 min. og herefter bage midt i ovnen i ca. 15 min.
De er færdige, når de lyder hule, når banker på dem under bunden.
Mvh
Chanette, Bagetid.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Græsk lasagne med lammekød og aubergine
Skær auberginer i skiver på ca. ½ cm tykkelse og strø skiverne med salt. Læg skiverne i et...
Fisk bagt med grøntsager og ingefær
Riv ingefæren fint og pres væden fra den ned i en skål; kasser trævlerne.Bland ingefærsaft...
Appelsin-mandelkage
Kog appelsinerne hele i ca. 1 time, eller til de er møre. Hæld vandet fra, skær dem i kvar...