Video: Oksefilet m. marinerede løg og gratinerede rodfrugter
Oksefilet m. marinerede løg og gratinerede rodfrugterKøkken:
Ingredienser:
Fransk
19
Tilberedningstid
1 timer 15 minutter
Arbejdstid
2 timer 20 minutter
Antal personer:
-
1.5 kg Oksefilet
-
2 spsk Olivenolie
-
2 spsk Frisk timian
-
2 stk Hvidløgs fed
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
-
4 stk Bagekartoffel
-
1 stk Pastinak
-
1 deciliter Kogevand
-
50 gram Usaltet smør
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
-
1 tsk Revet muskatnød
-
2.5 deciliter Creme fraiche 18%
-
2 stk Æggeblomme
-
1 tsk Dijonsennep
-
75 gram Revet ost
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
Sådan laver du oksefilet
Rids fedtet på kødet på kryds og tværs.
Brun det godt på alle sider på panden med olie og smør.
Placer så kødet i et ovnfast fad, krydr med timian, hvidløg salt og peber.
Steg det i 50 minutter ved 185 grader og lad det trække i 10-15 minutter.
Gratinerede rodfrugter
Skræl og skær kartofler og pastinak, og kog dem møre i vand med salt.
Mos, og rør det sammen med vand og smør, og krydr med salt og peber og lidt revet muskat eller trøffel.
Kom mosen i portionsforme eller i en skål.
Rør cremefraiche sammen med salt og peber, æggeblomme, sennep og revet ost, og kom det oven på mosen.
Bag det i 25-30 minutter, indtil den er varm, og toppen er gratineret og gylden.
Marinerede løg
Pil og halvér løgene.
Vend dem i et ovnfast fad med olivenolie, salt, peber og rosmarin.
Bag løgene i ca 40 min ved 185 grader
Kom balsamico, honning og chili i en gryde.
Bring det til kogepunkt, og tilsæt løgene, og lad dem simre stille og roligt i 3-4 minutter
Tag løgene af, placer dem på et fad, og hæld evt overskydende balsamico over løgene.
Sauce
Kom rødvin i gryden, og kog det ind til ca 1/4 af mængden.
Tilsæt bouillon, timian og sort peber.
Kog det i ca 15 minutter.
Tilsæt stegesky fra fileten og fløde, og kog saucen til den har god smag.
Sigt den, og jævn den evt med lidt mayonnaise.
Kog den godt igennem, og tilsmag evt med lidt ekstra rødvin.
Oksefilet m. marinerede løg og gratinerede rodfrugter
Oksefilet er ideelt at servere, når du skal holde middagsselskab. En stor, saftig oksefilet er sikker på, at få tænderne til at løbe i vand. Her serverer vi den sammen med marinerede løg og gratinerede rodfrugter, men vi har også andre bud på, hvad du kan servere til. Se her.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Svensk chokoladekage
Svensk chokoladekageSmørret kan smeltes enten i en gryde ved lav varme eller kort i mikroo...
Krabbeomelet
Slå æggene ud og krydr dem med salt og peber. Klargør krabbekødet ved at fjerne evt. stump...
Sangria
Sådan laver du Sangria Skyl appelsiner og citroner og skær dem i tynde skiver, der skæres...