Video: Kanel- æblestænger med marcipan
Kanel- æblestænger med marcipanKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
50 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
300 gram Hvedemel
-
150 gram Margarine
-
50 gram Gær
-
2 spsk Koldt vand
-
2 spsk Sukker
-
2 stk Æg
-
80 gram Sukker
-
2 tsk Kanel
-
1.1 tsk Kartoffelmel
-
80 gram Margarine
-
80 gram Marcipan
-
2 stk Æbler
Fyld
Riv æbler og marcipan på et rivejern og bland det sammen.
Remonce
Rør sukker, kanel og kartoffelmel sammen med bagemargarine.
Dej
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt æg, margarine, sukker og mel.
Ælt det hele sammen, så du får en smidig dej.
Rul dejen ud i to aflange stykker (ca. 34x18 cm).
Fordel remonce og derpå æble-marcipan blandingen midt på dejen.
Fold dejen sammen om fyldet. Tryk kanelstængerne lidt flade.
Læg stængerne med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir (smør evt. papiret med bagemargarine).
Pensl med æg, og drys hakkede mandler og perlesukker på.
Sæt kanelstængerne til hævning tildækket mindst 1 time i køleskab (gerne mere– evt. til dagen efter).
Bag kanelstængerne ca. 30 min. ved 200 grader og lad dem derefter afkøle på en bagerist.
Du kan sagtens give dejen en anden form. Eksempelvis som en kringle eller i mindre stykker.
Kanelstængerne kan fryses, rå eller færdigbagte.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Melonsorbet med citronsirup
Kog sukker og vand ind til en sirup i en lille gryde.Udkern og skræl melonen. Skær den i t...
Sildefileter med ræddiker
Hæld marinaden fra silden, og skær dem i stykker og læg dem i en skål.Hakkede løg, æblesty...
Tomatsuppe
TomatsuppePil løget og hak det fint. Svits det i den varme olie i en stor gryde. Tilsæt de...