Video: Kyllinge leverpostej
Kyllinge leverpostejKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
50 minutter
Antal personer:
-
600 gram Kyllingelever
-
1 stk Løg
-
2 spsk Rasp
-
2.5 deciliter Piskefløde 38%
-
3 stk Marinerede ansjoser
-
2 stk Æg
-
1.5 spsk Hvedemel
-
0.4 deciliter Cognac
-
1 spsk Smør
-
100 gram Bacon
-
1 knsp Hakkede peberkorn
-
1 spsk Frisk merian
Beklæd en aflang 1 liters form med bacon.
Rens leveren.
Kom 2/3 af lever, ansjosfileter og løg skåret i mindre stykker i blenderen og kør det til en fin puré.
Passér det gennem en sigte.
Bland fløde, æg, rasp, mel og cognac i en skål.
Rør, til raspen er blødgjort.
Brun resten af leveren kort i smør på en pande.
Lad dem blive helt kolde.
Bland æggeblandingen med leverpureén og krydr med peber og finthakket merian.
Steg en lille spsk. af blandingen i smør, og smag om den skal krydres yderligere.
Fyld bunden af formen med levermassen og læg de hele levere i.
Fyld resten af massen i formen.
Sæt ovnen på 175 grader og stil en lille bradepande med vand på nederste rille.
Stil postejen i det forvarmede vandbad, der kun må gå 2/3 op af formen.
Bag den 45-50 min.
Stik i postejen med en nål, den skal komme tør op.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Fersken med amaretti
Skær ferskener i halve, fjern sten og gør hullerne større. Kompot: Blend amaretti med suk...
Cuba Libre
Hæld saften fra en halv lime frugt over isterninger i et collins glas. Tilsæt rom og fyld...
Rabarbersorbet
RabarbersorbetSkær rabarberne i små stykker og put dem i en gryde. Tilsæt vand og suk...