Video: Chokolademoussekage
ChokolademoussekageKøkken:
Ingredienser:
Fransk
10
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
200 gram Marcipan
-
100 gram Sukker
-
2 stk Æg
-
200 gram Smør
-
30 gram Hvedemel
-
75 gram Hakkede mandler
-
4.5 deciliter Piskefløde 38%
-
350 gram Mørk chokolade
-
1 bdt Friske jordbær
-
1 bdt Friske hindbær
Chokolademoussekage
Start med at lave marcipanbunden.
Her ælter man ført marcipanen og sukkert godt sammen i en skål, hvorefter man tilsætter et æg ad gangen.
Dette for at sikre, at der ikke kommer klumper i massen. 150 gram af smørret gøres blød, som ligesom æggene også tilsættes lidt ad gangen i massen.
Når marcipanmassen er rørt sammen, tilsætter man hvedemel og de hakkede mandler.
Bland det hele godt sammen og kom derefter massen i en smurt springform på ca. 30 cm. i diameter.
I en ovn med 175 grader varmluft bages massen i 35-40 minutter.
Lad derefter bunden køle af inden tilberedning af chokolademoussen.
Hak 200 gram af den mørke chokolade fint og put dem ned i en skål.
Få 1,5 deciliter piskefløde op og koge og kom fløden i skålen med chokoladen.
Pisk dem godt sammen og lad chokolademassen stå, indtil den rammer stuetemperatur.
I en anden skål piskes 2,5 deciliter piskefløde til flødeskum, som derefter skal vendes i chokolademassen.
Når det hele er vendt godt sammen, og chokolademoussen virker luftig og cremet, hældes den over den afkølet marcipanbund.
Sæt derefter kagen i køleskabet, som skal have lov til at stå i hvert i fald 6 timer.
Lad gerne kagen stå til næste dag.
Når kagen tages ud af køleskabet efter mange timer, hakkes den resterende del af den mørke chokolade, dvs. 150 gram.
Smelt det sammen i skål med 50 gram smør over vandbad og rør, indtil der ikke er klumper i.
Tag massen væk fra vandbadet og rør den resterende fløde i, dvs. 0,5 deciliter.
Sæt chokoladesaucen til side og lad den blive en smule tykkere i konsistent.
Tag kagen ud af formen og hæld/smør chokoladesaucen henover kagen.
Pynt kagen med jordbær og hindbær.
Lad den færdige kagen stå i køleskabet i nogle timer inden servering.
Nyd din/jeres chokolademoussekage - velbekomme!
Vinsmagning med Laudrup Vin - København - udsolgt, ny dato følger
Denne smagning afholdes af Laudrup Vin sammen med Opskrifter.dk.Laudrups vinkonsulenter - som alle har stor erfaring med at planlægge og afholde vinsmagninger - er veluddannede og meget passionerede, med en stor, personlig interesse for vin og formidlingen af viden omkring vin. Du hører basisviden, usnobbet information og anekdoter fra Laudrup Vin’... læs mere
Se mere
Tips
Kagens mousse kan godt erstattes af hvid chokolade og mælkechokolade. Prøv eventuelt at lave kagen halv/halv med først en hvid chokolademousse og så med en hindbær mousse.
Andre opskrifter
At lave en chokolademoussetærte er også en oplagt mulighed, der ligesom chokolademoussekagen indeholder en fast bund.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Hakkebøf i ovn
Hakkebøf i ovnTilsæt oksekød, sennep, lidt peber og salt i en skål. Farsen æltes grundigt,...
chokolademuffins fra ugeavisen
Bland mel, sukker, bagepulver, vaniljesukker, salt og kakao godt sammen. Pisk æg ,mælk og...
T-bone steak med tilbehør
Giv fedtkanten nogle små snit. Lad smørret gyldne i panden og steg kødet i ca. 3 min. på h...