Video: Kalvesteg
KalvestegKøkken:
Ingredienser:
Dansk
14
Tilberedningstid
48 timer 0 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1 spsk Maizena
-
1 stk Løg
-
1 stk Grøntsagsbouillon
-
1 spsk Smør
-
1 stk Laurbærblad
-
1 spsk Friskkværnet peber
-
1 spsk Knuste enebær
-
2 spsk Portvin
-
2 deciliter Creme fraiche 18%
-
2.1 deciliter Vand
-
5 deciliter Mælk
-
800 gram Kalvesteg
-
0 Salt
-
0 Peber
Først hakkes løg og hvidløg, herefter lægges hvidløg, peber, laurbærblade, enebær og kød i en frysepose og mælk hældes ned i.
Posen lukkes så den er helt tæt, den skal nu stå i køleskabet 2 dage og marinere.
Kødet tages op af marinaden og duppes tørt, hvorefter kødet gnides med salt og peber.
Fedtstoffet smeltes på en pande og kødet brunes på alle sider, herefter lægges det i ovnfast fad.
Kødet steges i midten af ovnen ved 175 grader.
Hvis man ønsker at kødet skal være rosa, steges det i ca. 5 kvarter, hvis kødet skal være gennemstegt skal det steges i ca. 1½ time.
Når kødet er færdigt lades det hvile 10-15 minutter overdækket med stanniol.
Fadet koges af med 2½ deciliter vand og skyen sis over i en gryde.
Bouillonterning og cremefraiche piskes sammen med maizena udrørt i vand.
Saucen koges i et par min.
Herefter tilsættes portvin og smages til med salt og peber.
Til sidst skæres kødet i skiver og serveres med portvinssaucen.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Langtidsstegt gris
Rids sværen godt, og gnid det godt med salt og lidt peber.Sæt svinet i ovnen ved 150 grade...
Appelsinbrød
Varm smør og mælk sammen i en gryde, til smørret er smeltet.Fjern gryden fra blusset og ti...
Death Star
Hæld alle ingredienser i et collinsglas næsten fyldt med isterninger. Rør kort, og server.