Video: Romkager
RomkagerKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
12
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
425 gram Butterdej
-
60 gram Smør
-
0.75 deciliter Vand
-
60 gram Hvedemel
-
3 stk Æg
-
2 stk Æg
-
2 spsk Sukker
-
1 spsk Majsstivelse
-
250 gram Kaffefløde
-
0.5 stk Vanillestang
-
2 deciliter Flormelis
-
0 Rom
Rul de optøede butterdejsplader ud og beklæd smurte linseforme med dejen. Vandbakkelsesdejen: Smelt smørret i vandet i en tykbundet gryde, og tilsæt derpå melet under kraftig piskning. Sluk for blusset og lad dejen køle lidt af. Rør derpå først salt i, og derpå æggene et ad gangen. Creme: Bland hele æg, sukker, majsstivelse, fløde, og vanillekorn i en tykbundet gryde, og varm blandingen op under piskning, til den begynder at tykne - cremen må ikke koge. Køl derefter cremen af i koldt vandbad under piskning. Bland vandbakkelsesdej og creme og fordel massen i dejbeklædte linseforme - massen skal gå 2/3 op ad formens kant. Bag nu kagerne i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 min, og lad dem derpå køle af i formene. Fyldet hæver meget under bagningen, men falder atter lidt ned ved afkøling. Stryg kagerne med glasur, der er rørt af flormelis og rom, eller romessens, og vand, og pynt til sidst med en lille klat gelé, lige inden serveringen. PS. Hvis man ønsker en kraftigere romsmag kan lidt af vandet til vandbakkelsesdejen erstattes af lidt rom.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Cookies med chokolade og nødder
Tænd ovnen på 190ºMel, bagepulver og salt blandes i en skål for sig .Sukker, brun farin og...
Farserede æg med spinat
Kog æggene 5 -6 minutter, afkøl dem i koldt vand og pil dem. Lav farsen af kød, mel og...
Kyllingesalat med kartofler, tomater og oliven
Læg kyllingebrysterne i et ovnfast fad. Steg dem i ovnen i ca. 45 min. ved 200°C (eller ti...