Video: Lynstegt blæksprutte med basilikum
Lynstegt blæksprutte med basilikumKøkken:
Ingredienser:
Thailandsk
11
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
1 kg Blæksprutte
-
2 tsk Jordnøddeolie
-
2 tsk Sesamolie
-
2 stk Hvidløg
-
2 stk Frisk chili
-
2 stk Rød peberfrugt
-
6 stk Forårsløg
-
0.5 deciliter Frisk basilikum
-
0.5 deciliter Fish sauce
-
0.5 deciliter Sukker
-
1 spsk Kecap manis
Fjern hovedet og næbbet på hver blæksprutte.
Skær den brugbare del af blæksprutterne midt over og skyl dem under rindende koldt vand.
Opvarm jordnøddeolien i en wok.
Lynsteg blæksprutterne i hold indtil de er brunede over det hele og møre (olien skal være meget varm før blæksprutterne tilsættes, ellers bliver de kogt i olien i stedet for stegt).
Dæk dem til for at holde dem varme.
Opvarm sesamolien i samme wok.
Lynsteg knust hvidløg, finthakkede chilier samt peberfrugt indtil peberfrugten bliver blød.
Skær forårsløgene i mundrette stykker og hak basilikummen.
Returnér blækspruttestykkerne til wokken sammen med alle resterende ingredienser.
Lynsteg indtil basilikumbladene begynder at krumme sig sammen og sukkeret er opløst.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Petit fours
Smelt chokoladen i et vandbad.Rul marcipan til en pølseform.Skær marcipanpølsen halvvejs i...
Squash muffins
Lækre squash muffins på under en timeÆg og sukker piskes rigtig godt sammen. Det er vigtig...
Eggs Benedict
Eggs Benedict til brunchbordet Læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir og rist...