Video: Kartoffel-porre-selleri-suppe
Kartoffel-porre-selleri-suppeKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
35 minutter
Antal personer:
-
2 stk Porre
-
1 spsk Løg
-
0.25 stk Sellerirod
-
2 spsk Olivenolie
-
2 stk Bagekartoffel
-
0.5 liter Grøntsagsbouillon
-
4 kvist Frisk timian
-
3 deciliter Letmælk
-
1 spsk Hvidvinseddike
Kartoffel-porre-selleri-suppe
Skyld porrerne grundigt, især den grønne top.
Snit porrerne i brede ringe.
Skræl og skær løget i store både.
Skræl og skær selleri i store stykker.
Skræl kartoflerne og skær dem i store tern.
Opvarm olien sammen med en løgring.
Når løgringen syder tilsættes porrer, løg og selleri.
Skru ned for varmen og damp grønsagerne under omrøring i ca. 5 minutter.
Tilsæt kartoffeltern, det kogte vand, bouillon og timian.
Læg et tætsluttende låg på gryden og lad suppen småkoge i ca. 30 minutter til kartoflerne er møre.
Blend suppen direkte i gryden med stavblender til den er helt ensartet og tyk.
Tilsæt lidt af mælken og blend igen.
Suppen skal have en lidt tyk og cremet konsistens.
Smag suppen til med salt og peber og evt. hvidvinseddike.
Server Kartoffel-porre-selleri-suppe med et godt fuldkornsbrød eller ristede brødtern.
Bon appetit!
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Burger med kylling, avocadocreme og fritter
Krydr kyllingbrysterne med salt og peber. Steg på en varm pande i lidt olie. Sørg for, at...
Bananpandekage med havregryn
Bananpandekage med havregrynVarm en pande op med smør på og mos imens bananerne godt. Pisk...
'Grøn steg' - Vegansk
Vegansk steg Tænd ovnen på 180°C varmluft. Hak hvidløg, løg og steg i lidt olie på en pan...