Video: Carpaccio
CarpaccioKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
8
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
16 stk Oksefilet i skiver
-
100 gram Pinjekerner
-
200 gram Rucola
-
50 gram Parmesan i flager
-
3 spsk Hvidvinseddike
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
-
4 spsk Olivenolie
Carpaccio
Anret de papirstynde okseskiver på en tallerken.
Dette kan både anrettes som en fælles fad eller person anrettet.
Skyl ruccolaen og tilføj det ovenpå kødet.
Riv skallen af citroen, og pres saften herfra udover retten.
Rist pinjekernerne på en tør varm pande til de har fået en smule farve.
Lad dem køle af inden de drysses ud over carpaccioen.
Riv parmesanen i tynde flager ligeledes over carpaccioen.
Rør en marinade af hvidvinseddike, salt, peber og olivenolie og smag den til inden du fordeler det ud over carpaccioen.
Så er retten klar til servering.
Velbekomme!
Det kan være en god ide at tilføje noget brød til retten. Evt. noget lyst brød der er lavet på forhånd eller samme dag.
Her er et forslag på et rigtig lækkert bondebrød der kunne passe godt til.
Vidste du at...
Carpaccioen stammer fra 1950 og er navngivet efter maleren Vittore Carpaccio. Denne ret blev opfundet i 1950 i Venedig da komtesse Amalia Nani Mocenigo bad om en ret med råd kød på en bar. Hun var på en særlig diæt, hvor hun ikke måtte spise stegt fisk eller kød. Kokken skar strakt nogen tynde skiver frisk oksekød ud på en tallerken og anrettede den pænt med mayonnaise, Worcestershiresauce, citronsaften og en smule mælk.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Cocktail 'Abortion'
Cocktail - AbortionHæld Creme de cacao i et shotglas. Læg Amaretto og dernæst Baileys i la...
Moelleux au chocolat
Denne chokoladekage er fransk og chokolade i optimal forening: sprød udenpå og med flydend...
Vivis Boller
Sådan laver du Vivis boller Æg og sukker røres sammen, og smørret tilsættes. Salt og gær r...