Video: Saltindbagt oksemørbrad med kartofler i ovn
Saltindbagt oksemørbrad med kartofler i ovnKøkken:
Ingredienser:
Dansk
11
Tilberedningstid
55 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 30 minutter
Antal personer:
-
300 gram Bordsalt
-
300 gram Hvedemel
-
2 deciliter Vand
-
2 spsk Olie
-
750 gram Oksemørbrad
-
25 gram Smør
-
1 bdt Frisk persille
-
750 gram Kartofler
-
50 gram Porre
-
1 tsk Køkkensalt
-
75 gram Smør
Saltdej
Salt og hvedemel blandes sammen.
Vand og olie tilsættes, og dejen æltes godt sammen.
Dejen rulles ud til en plade (ca. 30 x 40 cm).
Oksemørbraddej
Smørret varmes op i en pande til det er gyldent, og oksemørbraden brunes i 3 minutter i alt.
Oksemørbraden tages op og lægges midt på dejpladen.
Rosmarin og persille ristes få minutter i resten af smørret.
De ristede krydderurter fordeles over mørbraden og drysses med peber.
Enderne af dejen lukkes ind over mørbraden.
Derefter lægges den ene langside op og kanten pensles med lidt vand.
Derefter lægges den anden side op.
Mørbraden lægges med sammenføjningen nedad på et stykke bagepapir i en
bradepande og bages midt i ovnen ca. 25 minutter ved 225°C.
Kartofler i ovn:
Kartoflerne skrælles og rives groft.
Derefter lægges de i koldt vand i ca. 15 minutter.
Væden trykkes af i et klæde eller køkkenrulle.
Halvdelen af kartoflerne fordeles i 4-6 smurte, flade ovnfaste portionsforme og drysses med porre, salt og peber.
Afsluttes med resten af kartoflerne, og smørklatter fordeles hist og her.
Først bages oksemørbraden midt i ovnen ca. 25 minutter ved 225°C.
Oksemørbraden tages ud og holdes varm.
Dernæst bages kartoflerne midt i ovnen ca. 25 minutter ved 225°C.
Oksemørbraden har godt af at hvile, mens kartoflerne bager.
Ved serveringen skæres mørbraden fri af saltdejen.
Dejen kan ikke spises.
Mørbraden kan serveres kold.
Vin - Exmoor Cabernet Sauvignon - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Xanadu (Rathbone), Grampians, Australien, Type: Rødvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 129,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Exmoor Cabernet SauvignonExmoor er Xanadu's forbedrede pendant til "Next of Kin"-serien, der byder på strukturerede hverdagsvine i flot harmoni og balance og til en yd... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Julekanelkager
Rør smør og sukker blød og tilsæt æggene et ad gangen. Bland mel og hjortetakssalt og kane...
Lakserilette
Lækker lakserilette med varmrøget laks Skær dit stykke varmrøget laks i små stykker,...
Cheesecake i glas
Cheesecake i glas Læg digestive kiksene i en frysepose. Brug en kødhammer, kagerulle...