Video: Speltboller
SpeltbollerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
4
Tilberedningstid
2 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
6 deciliter Lunkent vand
-
500 gram Speltmel
-
2 tsk Salt
-
25 gram Gær
Speltboller
Aften: Rør vand og speltmel med saltet og ca. 5 g gær, og stil det i køleskabet natten over.
Morgen: Smuldr resten af gæren i og ælt med mere mel til en lidt blød dej.
Lad den stå og hæve 1-2 timer.
Del dejen i passende stykker og form dem til flade boller (tryk dem evt. lidt flade).
De skal efterhæve ca. 40 minutter under et fugtigt klæde.
Varm ovnen op til 220 grader.
Pensl bollerne med mælk og bag dem 15-20 minutter, alt efter størrelsen.
Tips og tricks til dine speltboller
Vej ca. 37 g dej af til boller, der vejer 30 gram når de er færdige. De er nu meget små.
Der går ca. 70 g dej til en bolle, der vejer 60 g når den er færdig.
Til dine speltboller kan du fx. servere en lækker hjemmelavet appelsin- eller æblemarmelade.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Pizza med tunfyld
Opløs gæren i lunkent vand, og tilsæt salt og olivenolie. Tilsæt det meste mel, og ælt dej...
Hasselnøddesnaps
Sådan laver du hasselnøddesnaps Hak 200 gram hasselnødder (eller brug hakkede hasseln...
Hjemmelavet flødelikør
Bland alle ingredienserne i en blender og blend til det er en glat, jævn masse. Servér...