Video: Couscous salat
Couscous salatKøkken:
Type:
Ingredienser:
Andet
Tilbehør
11
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
250 gram Couscous
-
Olivenolie
-
280 ml Vand
-
200 gram Rød peberfrugt
-
50 gram Frisk chili
-
200 gram Skalotteløg
-
200 gram Tomat
-
Citronsaft
-
2 bdt Friske krydderurter
-
Salt
-
Peber
Couscous salat
Couscous har en rigtig smuk tekstur, der gør det til en ideel ingrediens i en salat. Den er lille, rund og har næsten en silkeblød fornemmelse med et sejt bid. Det bedste af det hele er, at dens neutrale smag opsuger enhver fed smag, du kan smide på den. Couscous er letter end pasta, indeholder mere protein end ris og er en glimrende kilde til selen.
Sådan laver du couscous salat
Hæld couscous i en skål og vend den i olivenolie. Tilsæt vand og lad det stå i ca. 15 minutter - til dressingen er absorberet. Peberfrugterne grilles hele og vendes jævnligt til de er sorte over det hele. Læg dem i en skål, dæk med film og lad dem stå og dampe. Skræl, udkern og hak dem fint. Læg pebrene i en skål og tilsæt skalotteløg, hvidløg, chili, tomater, citronsaft, vineddike og urter. Drys med olivenolie, smag til og rør. Lad det stå i 15 minutter og bland det så i couscous'en.
Toppings til din couscous salat
Du kan toppe din couscous salat med alt fra ost til kylling. Da couscous’en har en meget mild smag, vil den lade dine valgte toppings komme i centrum. Du kan også tilføje croutoner eller nødder og frø. Hvis du ønsker lidt cremet blødhed, kan du tilføje en yoghurtbaseret dressing. Det gode ved denne salat er alle de forskellige måder, du kan lave den på. Du kan nemt udskifte de enkelte ingredienser med dine foretrukne alternativer. Det vil stadig smage skønt.
-Lav en lidt sødere version af couscous salat med tørrede tranebær eller granatæble.
-Eller kast alle gårsdagens rester af ristede grøntsager i salaten.
-Brug tynde skiver røde løg til at lave syltede rødløg – det vil fungere fint. Prøv f.eks. vores opskrift på syltede rødløg.
-Hak noget agurk, eller blanchér nogle grønne bønner, og put i.
Alternativer til couscous
Da couscous faktisk er en pasta, der kun ligner et korn, kan du sagtens bruge andre små pastaer som skruer, sløjfer, makaroni, gnocchi osv. Andre gode glutenfri couscouserstatninger: ris, quinoa, linser og kikærter. Prøv f.eks. vores opskrift på salat m. kikærter og kylling.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Æblesalat med nødder og feta
Æblesalat med nødder og feta, fremgangsmåde:Ovnen tændes på 170 grader. Halvdelen af æb...
Boller med rosiner
Margarine smeltes, gær udrøres i mælken, bland det hele sammen, rosiner kommes i. Lad dej...
Baconsandwich
Steg baconskiverne på en pande uden fedtstof. Lad baconskiverne dryppe af for fedt på et s...