Video: Boller i karry med porre
Boller i karry med porreKøkken:
Ingredienser:
Dansk
22
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
200 gram Middelfedt hakket kalvekød
-
200 gram Hakket svinekød 8-12%
-
1 tsk Groft salt
-
1 stk Løg
-
1 stk Æg
-
1 tsk Karry
-
0.25 tsk Cayennepeber
-
1 deciliter Sødmælk
-
3 spsk Hvedemel
-
0.5 liter Grøntsagsbouillon
-
25 gram Usaltet smør
-
2 tsk Karry
-
1 deciliter Æbler
-
1 deciliter Grofthakket løg
-
0.5 liter Mælkesauce
-
0.75 tsk Groft salt
-
1 tsk Peber
-
5 stk Porre
-
0.5 liter Vand
-
0.5 tsk Groft salt
-
320 gram Løse ris
-
125 gram Mango chutney
Kødboller: Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min.
Kom løg, æg, karry og cayennepeber i.
Rør mælken i og derefter melet.
Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Bring bouillonen i kog.
Form imens farsen med en spiseske til ca. 24 kødboller.
Kog 12 kødboller ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
Tag dem op og hold dem varme.
Kog resten af kødbollerne.
Sauce:
Smelt smørret i en gryde under kraftig varme, uden at det bruner.
Tilsæt karry og lad det bruse af.
Svits heri æbler og løg i ca. ½ min.
Tilsæt hvid mælkeSauce og bring saucen i kog.
Kog saucen ved svag varme i 2 min.
Porrer: Kom porrerne i kogende vand tilsat salt.
Kog dem uden låg i ca. 2 min. og hæld dem til afdrypning i en sigte.
Kom kødbollerne i saucen og server retten med dampede porrer, ris og mangochutney.
Tip: Man kan også anvende frosne, færdige store kødboller, som optøs og varmes i fx grøntsagsbouillon.
Vin - Mosbacher Riesling Trocken - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Weingut Georg Mosbacher, Pfalz, Tyskland, Type: Hvidvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 125,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Mosbacher Riesling TrockenFlere år i træk har anmelderne været helt ope at ringe over kvaliteten i denne "basis" Riesling fra Georg Mosbach... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Marokkanske kødboller
Oksekødet blandes med løg, hvidløg, persille og krydderier.Farsen formes til boller og læg...
Krydret tomatcocktail
Skræl og riv agurken. Bland det med tomatjuice, hakkede forårsløg, citronsaft, tabasco, wo...
Fisk i kokosmælk
Mariner filetterne i halvdelen af gurkemeje, salt og limesaft. Lad dem trække 15 min og sk...