Video: Baconsvøbt oksemørbrad med urtefyld
Baconsvøbt oksemørbrad med urtefyldKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
1 timer 15 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
200 gram Smør
-
6 stk Hvidløgs fed
-
8 deciliter Rasp
-
2 bdt Frisk persille
-
2 stk Oksemørbrad
-
20 stk Bacon
Der skal beregnes ca. 150-200 g. mørbrad pr. person.
Smelt smørret i en stor gryde over middel varme.
Tilsæt hakket hvidløg og svits i 2 min.
Tilsæt rasp. Svits til raspen er gyldenbrun, ca. 4 min.
Fjern gryden fra blusset og tilsæt hakket persille.
Smag fyldet til med salt og peber og lad det afkøle fuldstændigt.
Skær mørbraderne op på langs, således at de er halvt gennemskårne.
Åbn mørbraderne som bøger.
Strø skærefladerne med salt og peber.
Fordel fyldet i åbningerne i de to mørbrader.
Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet.
Læg halvdelen af baconskiverne på bagepapiret i en bredde, der svarer til længden af en mørbrad.
Læg dem sådan at de overlapper hinanden lidt.
Rul nu én af mørbraderne helt ind i bacon ved hjælp af bagepapiret.
Gentag med den anden mørbrad.
Brug køkkensnor til at binde baconen fast med, masser af gange på tværs og en enkelt gang på langs.
Forvarm ovnen til 200°C.
Hæld olie i en stor pande og brun de bacondækkede mørbrader én ad gangen på panden (vend dem ofte, steg dem i ca. 10 min.).
Steg mørbraderne i ovnen, til de er ca. 56°C (rød) eller 60 grader (medium) i midten, ca. 30 min.
Overfør mørbraderne til en tallerken, lad dem hvile i 15 min.
Skær snorene af og skær mørbraderne ud i skiver.
Vin - Exmoor Cabernet Sauvignon - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Xanadu (Rathbone), Grampians, Australien, Type: Rødvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 129,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Exmoor Cabernet SauvignonExmoor er Xanadu's forbedrede pendant til "Next of Kin"-serien, der byder på strukturerede hverdagsvine i flot harmoni og balance og til en yd... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Spørgsmål:
hej ville lige høre hvad, eller hvordan man laver ristede kartofler. mvh Dennis
Svar:
Hej Dennis, kogte kolde kartofler skæres i skiver og steges i smør med lidt olivenolie i.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
26/02-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
hej hur långt innan man ska tillaga kötet kan man göra fyllningen??
Svar:
Hej , det kan du göra flera timmar innan
Mvh Tomas
recept.se
31/12-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
vad passar bäst att servera till denna rätt?
Svar:
Hej , en potatiskaka eller färsk potatis
En svampsås och lite sallad ( helst tomat)
Mvh Tomas
recept.se
03/09-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvilken sauce kan anbefales til denne ret?
Svar:
Balsamicosauce vil være velegnet :
http://www.opskrifter.dk/Opskrift_529.100.0.html
eller du kan servere kartoffelfad i stedet for sauce:
http://www.opskrifter.dk/Opskrift_1010.100.0.html
God fornøjelse !
mvh.
Dorthe
opskrifter.dk
14/03-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvad spiser man som tilbehør til denne ret??
Svar:
Ristede nye kartofler med f.eks bacon stykker og hvidløg samt sprød grøn salat.
mvh
Tomas
opskrifter.dk
22/09-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bagte kyllingenuggets
Forvarm ovnen til 200°C. Skær kyllingekødet i stykker på ca. 4 cm bredde. Smuldr brøde...
Broccolisuppe med kartofler
Broccolisuppe med kartoflerSautér kartoflerne i olie i en varm, stor gryde, til de er næst...
Makrel med skyr
Mos makrelen lidt, og tilsæt 2 spsk skyr og resten af ingredienserne. Servér til frokoste...