Køkken:
Type:
Ingredienser:
Indisk
Hovedret
16
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
1 timer 20 minutter
Antal personer:
-
400 gram Løg
-
2 stk Hakket hvidløgs fed
-
400 gram Gulerod
-
2 spsk Rapsolie
-
2 spsk Karry
-
2 tsk Stødt spidskommen
-
1/4 tsk Stødt nellike
-
4 stk Laurbærblad
-
1 1/2 liter Grøntsagsbouillon
-
200 gram Gule ærter
-
1 stk Saft fra 1 lime
-
1 tsk Salt
-
1 tsk Cayennepeber
-
1 stk Æbler
-
2 spsk Revet gulerod
-
20 gram Kokosnød flager
Pil og skær løget i smalle både, skræl gulerødderne, og riv dem groft på et råkostjern.
Steg løgene i olien, indtil de er klare, tilsæt hvidløg og krydderier, og steg under omrøring nogle minutter. Tilsæt vand, bouillon og gule ærter, pas på med saltet pga. bouillonen. Lad det simre under låg i 1 time, indtil ærterne er udkogte.
Tag laurbærbladene op, og blend suppen med en stavblender. Kom gulerødder i (gem lidt til pynt), kog nogle minutter, spæd eventuelt til med lidt vand, kom limesaft i, og smag suppen til.
Topping: Rist kokosflager eller -mel på en pande/lille gryde under omrøring, til de er lysebrune. Tag straks af varmen. Skær æblet i terninger, udelad kernehus.
Ved serveringen: Pynt med æbler, gulerødder og kokosflager.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Jordskokke-Kartoffelsuppe
Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i skiver. Hak løget fint. Varm olien i en...
Paleobrød
Vent med at blande olien i til sidst (Vigtigt!). Bland alle øvrige ingredienser sammen i...
Hindbærsnitter
Fremgangsmåde hjemmelavede hindbærsnitter - måske verdens bedste hindbærsnitter: Start me...