Video: Helstegt mørbrad med rosti og rødvinssauce
Helstegt mørbrad med rosti og rødvinssauceKøkken:
Ingredienser:
Dansk
26
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1 stk Oksemørbrad
-
100 gram Smør
-
1 deciliter Frisk timian
-
200 gram Lufttørret bacon
-
150 gram Persillerod
-
150 gram Gulerod
-
500 gram Kartofler
-
1 spsk Olie til stegning
-
1 spsk Smør
-
3 stk Skalotteløg
-
2 stk Timiankviste
-
2 stk Hvidløgs fed
-
2 spsk Balsamico
-
3 deciliter Rødvin
-
3 deciliter Oksebouillon
-
100 gram Smør
-
1 tsk Salt
-
1 tsk Peber
-
1 spsk Olivenolie
-
500 gram Jordskok
-
2 stk Knust hvidløgs fed
-
1 tsk Havsalt
-
1.2 stk Frisk rødkål
-
2 stk Røde æbler
-
2 stk Stjerneanis
-
1 deciliter Appelsinsaft
Oksemørbraden:
Start med at afpudse mørbraden for sener.
Varm ovnen op og brun mørbraden I ca. 15 min. ved 225 grader.
Tag mørbraden ud og lad den afkøle lidt.
Bland smør med timian og peber og smør det på oversiden af mørbraden.
Læg baconskiverne rundt om mørbraden.
Kom mørbraden I et ovnfast fad og steg den ved 200 grader I ca. 20 min.
Hvis man bruger stegetermometer skal temp. være ca. 58 grader.
Lad stegen trække I 20 min. inden udskæring. Gerne lidt længere.
Rodfrugterøsti:
Riv alle de skrællede rodfrugter groft.
Pres så meget væske ud af det som muligt.
Vend det sammen med salt.
Varm en pande op med olie og læg 4 klatter på panden og pres det sammen så det bliver fladt.
Steg på begge sider til de er sprøde og gyldne.
Kom dem efterhånden over på en bageplade med bagepapir og giv dem lidt varme inden servering.
Rødvinsauce:
Varm en gryde op med smør og sauter skalotteløgene, timian, hvidløg til de er gyldne.
Kom eddike ved og lad det bruse godt op, så forsvinder eddike dugten.
Kom rødvin ved og lad det hele småkoge I ca 15 min.
Kom fond ved og lad det koge yderligere I 30 min.
Sigt saucen og hold den varm.
Pisk det kolde smør I saucen lidt efter lidt og smag til med salt og peber.
Ristet jordkokker:
Varm en pande op med olie og rist jordskokker til de er gyldne og møre. Smages til med hvidløg og salt.
Rødkålssalat:
Bland det fint snittede rødkål med æble både og vend den lune saft over.
Server på fad skiver af mørbrad med rodfrugts-røsti, og ristede jordskokker.
Hertil rødkålssalat og rødvinssauce.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Caponata - Siciliansk aubergineret
Sæt en gryde med olie over stærk varme. Kom auberginestykkerne og oregano i, kom lidt salt...
Andelevermousse
Varm en pande op og steg andelever med 1/3 af smørret samt salt og peber.Når leveren er næ...
Banankage med chokoladestykker
Sådan laver du banankage med chokoladestykkerSukker og blødt smør i stuetemperatur piskes...