Video: Braiseret kyllingebrystfilet i tomatkarrysauce med løg og rød peberfrugt
Braiseret kyllingebrystfilet i tomatkarrysauce med løg og rød peberfrugtKøkken:
Ingredienser:
Dansk
13
Tilberedningstid
1 timer 40 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
4 stk Kyllingebryst
-
1 stk Koncentreret tomatpure
-
2 stk Løg
-
2 stk Rød peberfrugt
-
2 stk Porre
-
1 stk Hønsebouillonterning
-
2 tsk Hvidvinseddike
-
1 kg Køkkensalt
-
1 tsk Peber
-
2 knsp Frisk timian
-
2 tsk Karry
-
4 spsk Hvedemel
-
7.8 deciliter Vand
Peberfrugterne skylles og deles på langs og indmaden fjernes.
Bagefter skæres de i tynde strimler på langs.
Løgene pilles og deles i kvarte både.
Porerne renses og skæres i tynde skiver.
Varm en sauterpande eller passende gryde op, med margarine.
Kyllingebrystfileterne steges kort på begge sider.
Kyllingebrysterne tages op, og stilles til side.
De strimlet peber, porrer og løg kommes på panden, og svitses godt.
Tomatpuré og karry kommes på panden, og svitses kort.
Melet tilsættes og det hele røres godt sammen.
Vand tilsættes til saucen har den rette konsistens.
Hvidvinseddike, hønsebouillon, salt, peber og timian tilføjes.
Kyllingebrysterne lægges tilbage i saucen, og braiseres (kog dem i saucen) møre ved svag varme.
Vendes indimellem.
Saucen smages evt. yderligere til inden servering.
Retten serveres med løskogte ris, som koges efter anvisningen på pakken.
Anretning
Et lag sauce lægges i bunden af tallerkenen.
Læg en mellem bunke ris i midten med lidt top.
Kyllingebrystfilerne skæres skråt i skiver, og anrettes på toppen af risene.
Til sidst kommes lidt sauce henover toppen og pyntes med bredbladet persille
Spørgsmål:
Min mand er desværre allergisk overfor karry. Det vil sige, at han tåler de enkelt krydderier i karry, men ikke når de er blandet til karry. Jeg blev da lige fascineret af denne ret med brasierede kyllingebrystfileter. Men er der et andet krydderi jeg kan bruge i stedet for karry? Eller kan jeg bruge karrypasta, som han mærkeligt nok tåler i mindre mængder.
Svar:
Hej Ann,
Det var da ærgerligt, at din mand er allergisk for karry på den måde.
Jeg har ikke prøvet at bruge karrypasta, som en erstatning for karrysmagen før. Men du kan da sagtens prøve ad, tænker jeg. :)
Mit bedste bud ville ellers være, at lave en blanding af følgende 3 krydderier, for at få noget lignende en karrysmag:
Gurkemeje, chilipulver og allehånde.
Håber det lykkes. :)
De bedste hilsener, Casper fra Opskrifter.dk
11/09-2023 af Casper
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Mudslide
Hæld chokkolade sirup indvendig på et gammeldags glas. Fyld med is tilsæt ingredienser og...
Kyllingefrikadeller
KyllingefrikadellerPil og hak løget fint. Du kan sagtens rive løget på et rivejern, hvis d...
Blinis pandekager med rogn
Gæren udrøres med lunkent vand. Boghvedemel og mælk tilsættes og dejen piskes sammen til e...