Video: Marineret oksemørbrad med peberrodskartoffelmos
Marineret oksemørbrad med peberrodskartoffelmosKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
900 gram Oksemørbrad
-
0 Havsalt
-
0 Friskkværnet peber
-
6.8 stk Hvidløgs fed
-
1 deciliter Rosmarinkviste
-
1 deciliter Extra jomfru olivenolie
-
2 kg Skrællede kartofler
-
3.4 spsk Peberpasta
-
37.5 deciliter Rødvin
-
75 gram Smør
Gnid mørbraden med masser af salt og peber.
Knus ca. 1/4 af rosmarinnålene sammen med et fed hvidløg i en morter.
Rør 5 spsk olivenolie i og gnid mørbraden med blandingen.
Snør mørbraden sammen med 4 stykker kødsnor og stik resten af rosmarinstilkene ind under dem.
På den måde beskytter rosmarinen mørbraden mod brankning, samtidig med at det giver en skøn smag.
Forvarm ovnen til 250.
Skær kartoflerne i 1/2 cm tykke skiver.
Forkog kartoffelskiverne i letsaltet vand I ca. 5 min.
Hæld vandet fra og lad skiverne dryppe af i et dørslag.
Kom dem i en skål og dæk dem lige akkurat med olivenolie.
Kværn godt med salt og peber ud over.
Jeg laver gerne kartoffelpandekager i en smurt, rund kageform, men hvis du har en slip-let-pande med metalhåndtag, kan du også bruge den.
Eller du kan lave små portionspandekager.
Kom halvdelen af kartoffelskiverne i formen og fordel peberrodscremen ovenpå
Læg resten af kartoffelskiverne ovenpå, tryk dem forsigtigt sammen og stil formen til side.
Brun mørbraden på alle sider i en lille gryde, der netop kan rumme den.
Læg hvidløgsfeddene i bradepanden, læg mørbraden ovenpå og stil den i ovnen med kartoffelformen på en rist nedenunder.
Lad det hele stege i 20 min., vend mørbraden og overhæld den med stegesaften; tilsæt rødvin og smør.
Tag kartoffelformen ud, læg et rent viskestykke over skiverne og pres dem forsigtigt sammen til en kompakt kage.
Fjern viskestykket og stil formen tilbage i ovnen i 15-20 min.
Jeg kan bedst lide mørbraden mediumstegt, men du kan selvfølgelig stege den, som du vil.
Tag den ud af ovnen og lad den hvile i 5-10 min., mens kartoffelpandekagen steger færdig i ovnen.
Skær kødsnorene over, fjern rosmarinstilkene og skær mørbraden i pæne skiver.
Vend kartoffelpandekagen ud på et skærebræt; hvis den hænger i bunden, kan du bare tage direkte fra formen med en ske.
Anret pandekagen på tallerkenerne ved siden af kødet.
Hæld saften fra kødets hvileperiode tilbage i bradepanden, hvor vinen og smørret sammen med fastbrændt stegesnask i mellemtiden er blevet til en enkel. men yderst velsmagende sauce.
Mos hvidløgsfeddene godt ud i saucen og hæld den gennem en si ned over kødet.
Server retten med et ordentligt bundt frisk brøndkarse.
Vin - Exmoor Cabernet Sauvignon - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Xanadu (Rathbone), Grampians, Australien, Type: Rødvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 129,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Exmoor Cabernet SauvignonExmoor er Xanadu's forbedrede pendant til "Next of Kin"-serien, der byder på strukturerede hverdagsvine i flot harmoni og balance og til en yd... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Sushiris
Sushiris opskriftSkyl risene et par gange i koldt vand til vandet er klart, og lad den der...
kylling pepitoria
Sådan laver du kyllinge PepitoriaStart med at del kyllingen i 8-10 stykker.Varm olie op i...
Pandegrillet kammuslinger med dressing
Pandegrillet kammuslinger med dressingSteg kammuslingerne på pande med smør. Lad dem...