Video: Osso buco med safranris og cremulata
Osso buco med safranris og cremulataKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
21
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
4 stk Kalveskank
-
25 gram Usaltet smør
-
1 stk Løg
-
5 stk Hvidløgs fed
-
0.5 liter Hvidvin
-
2 stk Frisk persille
-
3 stk Timiankviste
-
6 stk Frisk salvie
-
1 stk Frisk chili
-
4 stk Ansjosfileter i olie
-
5 stk Modne tomater
-
0.5 liter Kalvebouillon
-
1.5 tsk Groft salt
-
8 stk Safran
-
0.25 liter Hvidvin
-
3.5 deciliter Vand
-
1 tsk Groft salt
-
4 deciliter Parboilede ris
-
4 spsk Bredbladet persille
-
1 spsk Revet citronskal
-
2 stk Hvidløgs fed
Skær 3-4 snit i kanten af hver kødskive - så de ikke danner skål under bruningen.
Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun kødet af 2 omgang i ca. 2 min. på hver side.
Tag kødet op og brun løg, hvidløg i ca. 1 min.
Læg kødet på løgene sammen med persille, timian, salvie, chili og halvdelen af vinen.
Bring retten i kog og lad vinen koge ind i ca. 10 min.
Læg 1 ansjosfilet på hver skive kød og dæk retten med tomater, resten af vinen og kalvebouillon til det næsten dækker.
Tilsæt salt og bring retten i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 1½ time.
Tag låget af og kog den ved kraftig varme i ca. ½ time.
Safranris: Lad safrantrådene trække i vinen i ca. ½ time. Bring vand og salt i kog.
Tilsæt risene og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 12 min.
Tag gryden af varmen og lad risene trække i ca. 12 min, stadig under låg.
Cremolata: Bland persille, citronskal og hvidløg i en skål og stil det tildækket i køleskabet.
Tips: På den tid af året hvor tomaterne ikke er i sæson kan du bruge en dåse hakkede tomater.
I stedet for at koge retten kan du tilberede den i ovnen. Kom den i en ovnfast gryde med låg og steg ved 175°
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Blød og mørk Guanaja
Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) godt med smør. Hæld sukker i, drej formen rundt...
Rødkålssalat
Befri rødkålen for stokken og snit den fint.Skær æblerne i tynde skiver. Skær abrikoserne...
grillede spareribs
Klargør en grill til medium varme.Purér feta, creme fraiche, vand, citronsaft og hvidløg i...