Video: Farseret kalkun med waldorfsalat
Farseret kalkun med waldorfsalatKøkken:
Ingredienser:
Dansk
24
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
3 timer 0 minutter
Antal personer:
-
250 gram Hakket svinekød 8-12%
-
100 gram Kalkunkråse, lever og hjerte
-
1.4 tsk Stødt salvie
-
3 spsk Rasp
-
1.4 liter Kaffefløde
-
1.2 tsk Revet zittauerløg
-
250 gram Hakkede champignon
-
1.1 tsk Groft salt
-
2400 gram hel kalkun
-
4 spsk Smør
-
3 spsk Olie
-
3.4 liter Vand
-
1 spsk Sovsekulør
-
1.2 tsk Groft salt
-
3.1 deciliter Creme fraiche 18%
-
2 spsk Sukker
-
1.4 tsk Groft salt
-
70 gram Knoldselleri
-
300 gram Vindrue
-
100 gram Æbler i tern
-
50 gram Valnød
-
1.4 liter Piskefløde 38%
-
1.1 spsk Citronsaft
-
1 tsk Groft salt
Fars: Det hakkede svinekød blandes med den groft skårne indmad og de øvrige ingredienser.
Halvdelen af farsen pakkes ind i smørsmurt alufolie.
Farseret kalkun:
Kalkunen fyldes med den anden halvdel af farsen.
Vinger og underlår fæstnes med kødnåle eller tandstikkere så de holdes ind til kroppen.
Kalkunen lægges på en rist i bradepanden med ryggen opad, 3 spsk af smør- & rapsolien pensles over.
Vand og kulør hældes i bradepanden.
Salt drysses over kalkunen, og den sættes i ovnen og steger i ca. 1 time.
Vendes med brystet opad og overhældes med resten af smør- & rapsolien.
Farsen i alufolien kommes nu i ovnen ved siden af kalkunen.
Når farsen har stegt med 1 time, kan den brunes det sidste kvarter med åben folie.
Hvis kalkunen bliver for brun, lægges alufolie over under stegningen.
Skyen hældes fra. Lad kalkunen stå 15-20 min. i slukket ovn, så kødet kan "sætte sig".
Waldorfsalat:
Cremefraiche smages til med sukker og salt.
Heri blandes selleri skåret i små tynde strimler, halve udstenede vindruer, æbletern og kvarte valnøddekerner.
Salaten skal stå og trække ½ times tid og serveres kold, pyntet med valnøddekerner og halve vindruer.
Sauce:
Fløde tilsættes skyen og smages til med citronsaft, salt, peber og ribsgele.
Tips:
Hvis kalkunen ikke er brun nok, efterbrunes den ved stærk varme, 225°.
Hvis saucen er for tynd, kan den evt. jævnes let.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Mexicanske kyllingelår
Forvarm ovnen til 175°C. Knus hvidløg og bland det sammen med salt, krydderier, frugtsaft...
Alabama slammer
Alle ingredienser rystes til koldt i en rustfri shaker og hældes op i et rocksglas med ist...
Sveske trifli
Kagecreme: Æggeblommer, sukker, mel og vanille røres godt sammen og hældes i den kogende m...