Video: Kartoffelmums
KartoffelmumsKøkken:
Ingredienser:
Dansk
4
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
800 gram Kartofler
-
1 spsk Smør
-
1 deciliter Letmælk
-
1 stk Porre
Sådan laver du en skøn variant af kartoffelmos
Skræl kartoflerne, skær dem ret småt og kog uden salt til de er møre.
Mens de koger, rens en porretop, frys det mørkegrønne af den til senere suppevisk og snit det lysegrønne i så tynde strimler, du kan.
Dæk porretoppen til indtil den skal bruges.
Den taber hurtigt "pusten", når den er så fint snittet.
Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra, smør og mælk hældes på, sammen med salt.
Mos hurtigt i den varme gryde, og når mosen er rigtig, hæld porretoppen i, rør hurtigt rundt, så det er nogenlunde jævnt fordelt og læg straks låget på igen.
Denne mos er supergod til osso buco og coq au vin.
Man kan også lave den med optøede ekstrafine ærter - det er godt tilbehør til mange ting.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Endivie med røget ørred og flødeost med urter
Bland de fire første ingredienser i en lille skål. Krydr med friskmalet sort peber.Del end...
Ingefærsmåkager
Bland mel, natron og sukker i en stor røreskål. Riv ingefær fint og kom den i blandingen s...
Indisk agurkesalat
Skræl agurkerne og skær dem i tynde skiver. Drys salt og chili over agurkeskiverne. Lad de...