Køkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Tilbehør
4
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
800 gram Kartofler
-
1 spsk Smør
-
1 deciliter Letmælk
-
1 stk Porre
Skræl kartoflerne, skær dem ret småt og kog uden salt til de er møre.
Mens de koger, rens en porretop, frys det mørkegrønne af den til senere suppevisk og snit det lysegrønne i så tynde strimler, du kan.
Dæk porretoppen til indtil den skal bruges. Den taber hurtigt "pusten", når den er så fint snittet.
Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra, smør og mælk hældes på, sammen med salt. Mos hurtigt i den varme gryde, og når mosen er rigtig, hæld porretoppen i, rør hurtigt rundt, så det er nogenlunde jævnt fordelt og læg straks låget på igen.
Denne mos er supergod til osso buco og coq au vin. Man kan også lave den med optøede ekstrafine ærter - det er godt tilbehør til mange ting.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Økologisk grøntsagstærte
Sådan laves tærtebunden Start med at lave tærtebunden. Opløs gær i vand og tilsæt dere...
Grøntsagssalat med feta og oliven
Hak salat, tomater, agurk samt rødløg fint. Bland dem i en stor salatskål. Hæld olie og...
Fedtfattig jordbærtærte
Pisk æggene og sukkeret sammen i en skål med en elpisker til det er luftigt.Vend melet, ba...