Video: Capuchino-fudge-cheese cake
Capuchino-fudge-cheese cakeKøkken:
Ingredienser:
Andet
18
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
0 minutter
Antal personer:
-
250 gram Chokoladesmåkager
-
180 gram Hakket mørk chokolade
-
60 gram Brun farin
-
6 spsk Smeltet smør
-
4 stk Naturel flødeost
-
180 gram Sukker
-
2 spsk Hvedemel
-
2 spsk Mørk rom
-
2 spsk Pulverkaffe
-
1 spsk Knuste kaffebønner
-
1 spsk Vanilleessens
-
4 stk Æg
-
1.5 deciliter Creme fraiche 38%
-
2 spsk Sukker
-
2 tsk Vanilleessens
-
0.75 deciliter Piskefløde 38%
-
300 gram Mørk chokolade
-
0.5 deciliter Kahlua
Cappuccino-fudge-cheesecake
Knus småkager, chokolade, og brun sukker i en foodprocessor og tilsæt herefter det afmålte smør og lad maskinen køre 1 minut.
Hæld blandingen i en 24 cm springform.
Pak fingrene ind i husholdningsfilm og tryk blandingen op ad siderne og fast på bunden af formen.
Varm nu ovnen op til 175 grader.
Pisk flødeost og sukker sammen.
Tilsæt mel, rom, kaffe og vaniljeessens og bland det godt sammen.
Pisk et æg i ad gangen. Hæld blandingen i springformen og bag i 1 time.
Afkøl din cheesecake i 15 minutter.
Pisk creme fraiche, sukker og vaniljeessens sammen og hæld det over den afkølede, men stadig lune cheesecake.
Bag 10 minutter.
Afkøl og stil kagen i køleskabet i mindst 3 timer, hvis muligt gerne længere.
Lav nu glasuren til din cappuccino fudge cheesecake.
Varm først piskefløden op til kogepunktet, tag den af kogepladen, og tilsæt grofthakket chokolade og likør.
Når glasuren er afkølet og lidt fast i konsistensen, kommes den i en sprøjtepose.
Pynt så kagen med kaffeglasuren.
Vidste du at...
Du kan undgå at din flotte hjemmelavede cheesecake får sprækker ved at vente med at tilføje æg til din flødeost og sukker blanding til allersidst. Bland først sukker og flødeost til en luftig blanding, tilsæt herefter æg og vend dem i blanding kun indtil massen er samlet. Røres massen for hårdt og længe kan det tilføje for meget luft, som skaber de uønskede sprækker i det færdige resultat.
Cheesecakes har godt af at stå på køl natten over. De fleste cheesecakes kan med fordel laves dagen i forvejen og gerne op til 2 dage før servering.
Flere opskrifter på cheesecakes
En cheesecakes sidste lag er ofte en gelé, som som kan sødes og syrnes med bær og frugt helt efter din personlige smag. I sommermånederne er en frisk hindbær cheesecake ofte en populær dessert og serverer man den klassiske amerikanske cheesecake for sine gæster er det også en dessert som sjældent skuffer.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Blomkålsgratin fra familiejournal er den bedste
Blomkålsgratin med ostDel blomkålen i små buketter og kog den med salt i ca. 4 min og lad...
Kagecreme
KagecremePisk æg og sukker sammen i tykbundet gryde. Pisk maizena og mælk i. Bring cremen...
Granité - Sorbet med citronmelisse
Granité - Sorbet med citronmelisseKog vand og sukker under omrøring. Lad det koge i 5...